Hegedüs Csilla: május 26-án el kell mennünk szavazni, másképp veszélybe kerülnek a támogatások 

Hegedüs Csilla: május 26-án el kell mennünk szavazni, másképp veszélybe kerülnek a támogatások 

Hegedüs Csilla, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje szerint erdélyi műemlékeink kerülnek veszélybe, ha nem maradnak meg az uniós támogatások. Május 26-án azért kell felmutatnunk közösségünk erejét, hogy mindazokat a kincsek, amelyek számunkra fontosak megmaradjanak és védve legyenek.
Hegedüs Csilla Bágyonban, Várfalván és Tordán beszélt a választások tétjéről, Csoma Botond képviselővel és Vákár Istvánnal, a Kolozs Megyei Tanács alelnökével, Marginean János polgármesterrel, Nágó István alpolgármesterrel, Fekete Béla, Barabási Zsolt lelkészekkel és helyi tanácsosokkal találkoztak.

„Az erdélyi magyar egyházak példaértékű munkát végeznek, hiszen semmilyen más egyház nem vállalt be ennyi pályázatot, mint magyar egyházaink. Bágyonban és Várfalván az idén sikerül befejezni a két gyönyörű unitárius templom felújítását, ezen felül pedig az is nagyon érdekes, hogy

Hírdetés

Ezek a közösségek nem tudták volna önerőből felújítani templomaikat, hiszen nagyon nagy befektetésről beszélünk, amelyhez elengedhetetlen volt az uniós támogatás. Nekünk az a dolgunk, hogy ezeket a támogatásokat megőrizzük, hiszen ezáltal Erdély szépül, fejlődik és ezáltal jobban élnek itt az emberek” – mondta a politikus.

A helyi elöljárók elújságolták, hogy a községben a templomok mellett uniós pénzből aszfaltoznak több utcát, és már három magyar panziót is építettek és működtetnek. Ez több helyi embernek megélhetését biztosítja, munkahelyeket teremt.

Vannak igényeink, jól akarunk élni itthon, szülőföldünkön, legyenek magyar iskolák, ünnepelhessük ünnepeinket, használhassuk szabadon anyanyelvünket. Mindezek nem esnek az ölünkbe, ezért harcolni kell, a harc pedig azt jelenti, hogy elmegyünk szavazni május 26-án. Más mód nincs!” – nyomatékosított Hegedüs Csilla.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »