Házkutatást tartott az SZBU egy kárpátaljai kolostorban

Házkutatást tartott az SZBU egy kárpátaljai kolostorban

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közleménye szerint házkutatást tartottak a munkácsi, moszkvai patriarchátus alá tartozó kolostorban.

Házkutatást tartott az SZBU egy kárpátaljai kolostorban

Kép: szbu

Az SzBU kárpátaljai kirendeltségének közleménye szerint a házkutatás során náci szimbólumokat, oroszbarát irodalmat és sátánizmusról szóló „tanításokat” találtak.

Hírdetés

A bejegyzés szerint több mint 15 ember vett részt mélyreható kémelhárító interjún. Az SZBU munkatársai jelentős mennyiségű orosz propagandaanyagot találtak. A szakirodalom nagy részét orosz személyek írták és orosz nyomdák adták ki.

A kutatás során az SZBU munkatársai a betiltott OPZZS párt jelképeit, valamint orosz megszállókat dicsérő röpiratokat is találtak.

A kolostorban tartott imák során továbbra is megemlékeztek az orosz ortodox egyház pátriárkájára, Kirill Gundjajevre, aki „megáldotta” az ukránokat gyilkoló orosz hadsereget. Ezt a tényt bizonyítják az ukrán biztonsági szolgálat által talált feljegyzések és imaszövegek.

Emellett megállapították, hogy a kolostorhoz olyan irodalmat is érkezett Oroszországból, amely szerint a Covid-19 elleni oltások halálos betegségeket okozhatnak, negatívan hatnak az agyra, sőt megváltoztathatják az ember személyiségét.

A kutatás során talált anyagokat szakértői vizsgálatra bocsátják – áll a bejegyzésben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »