Házkutatás, sikkasztásgyanú a Kolozsvári CFR-nél

Házkutatás, sikkasztásgyanú a Kolozsvári CFR-nél

Adócsalást, pénzmosást és sikkasztást gyanít a Kolozsvári CFR-nél a szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyészség (DIICOT). A hatóságok csütörtökön bukaresti és kolozsvári helyszíneken – köztük a labdarúgóklub székhelyén, Iuliu Mureșan klubelnöknél és Pászkány Árpád korábbi klubtulajdonosnál – tartottak házkutatást, és megkezdték a kihallgatásokat az ügyben indított bűnvádi eljárás részeként – számol be Páva Adorján és Vásárhelyi-Nyemec Réka a kronika.ro-n.

A Szamos-parti DIICOT-székhelyre kora délután megérkező Pászkány úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri beidézése okát. Elmondása szerint az ügyészek reggel hét órakor keresték fel, de nem vittek el tőle semmilyen iratot. Kihallgatása után sem volt ennél beszédesebb: sem a neki szegezett ügyészségi kérdésekről, sem kihallgatása okáról, sem a klub esetleges problémáiról nem árult el részleteket. Csak annyit mondott, hogy semmilyen „minősége” nincs az ügyben.

A kihallgatásra kevéssel ezután megérkező Mureșan is iróniával hárította el a felé szegezett újságírói kérdéseket. „Kérdezzenek a kupáról, ha akarnak. Én ide meghívottként jöttem” – fogalmazott a klubelnök. Az ügyészség egyébként összesen tíz személy kihallgatását tervezte az eljárás elindításának bejelentésekor.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »