Házkutatás a csíkmadarasi polgármesteri hivatalnál

Házkutatás a csíkmadarasi polgármesteri hivatalnál

Rendőrségi támogatással tartott házkutatást az ügyészség a Gos-Mad Kft. önkormányzati cégnél és a csíkmadarasi polgármesteri hivatalnál szerdán – tájékoztat közleményében Csíkmadaras polgármesteri hivatala.

madarasi zaszlok vn 006_bA madarasi polgármesteri hivatal épülete (archív felvétel)

A délelőtti vizsgálódás ideje alatt az alkalmazottakon kívül senkit nem engedtek be a hivatal épületébe. A vizsgálat tárgya a csíkmadarasi ravatalozó 2009-ben lezajlott építése, ugyanakkor a Gos-Mad Kft., illetve a községháza üzleti kapcsolata három helyi vállalkozással – olvasható a közleményben. A dokumentum szerint a ravatalozó építése egyébként még 2009-ben pénzügyi vizsgálat tárgya volt, a hatóságok akkor mindent rendben találtak.

Ezúttal feljelentés következtében indult ügyészségi vizsgálat a jelzett témákban. A hatóság néhány napja egy sor iratot igényelt a Gos-Mad Kft.-től, ezek nagy részét a cég vezetősége be is szolgáltatta a nyomozó hatóságnak. A közlemény kitér arra is, hogy a 2009-es pénzügyi vizsgálat során az archívumban összekeveredtek az akták, így a jelenlegi vezetőségnek nehézségei támadtak a kért dokumentumok egy részének a beazonosításában. A házkutatás tárgya ezen iratok felkutatása volt, illetve három helyi vállalkozással kötött szerződéseket és kifizetéseket igazoló dokumentumok begyűjtése.

„2008-tól kezdődően nem volt olyan év, hogy ne lett volna átfogóbb pénzügyi ellenőrzés  a községházán, illetve, hogy különböző feljelentések nyomán ne vizsgálódott volna az ügyészség. Így dolgozunk manapság, az állandó feljelentések pedig nem a Kárpátokon túlról, hanem közvetlen környezetünkből származnak” – idézi a közlemény Bíró Lászlót, Csíkmadaras polgármesterét a vizsgálódással kapcsolatosan.

Amint arról beszámoltunk, Bíró László a közelmúltban a polgármesteri hivatal épületére kitűzött magyar zászló miatt állt folyamatosan a hatóságok célkeresztjében, kitartása miatt pedig hatalmas, 90 ezer lejes pénzbüntetést kapott. Az elöljáró a nyár folyamán az épület hátsó falára költöztette a piros-fehér-zöld lobogót.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »