Házigazdaként is legyőzte a Ferencváros a Bietigheimet

Házigazdaként is legyőzte a Ferencváros a Bietigheimet

A két együttes két héttel ezelőtt Németországban találkozott egymással, akkor az FTC 28-25-re nyert.

Eredmény,

FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim (német) 33-30 (17-13)

a Ferencváros gólszerzői: Kovacsics 15, Háfra 7, Klivinyi 4, Pena 3, Schatzl 2, Márton, Faluvégi 1-1

Az FTC keretéből ezúttal is a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, valamint Szikora Melinda és a holland Danick Snelder hiányzott sérülés miatt.

Hírdetés

A németek kezdtek jobban, majd stabilizálta a védekezését a Ferencváros, de támadásban számos hibát elkövetett, így csak a 21. percben tudott először vezetni (11-10). Az egyik oldalon a litván Kim Naidziniavicius, magyar részről pedig Háfra Noémi lőtt a leghatékonyabban, és mivel az FTC az utolsó hét percben Kovacsics Anikó vezérletével 5-1-es sorozatot produkált, a szünetben már négy góllal elhúzott (17-13).

A második felvonásban egy 4-1-es szériával felzárkózott a Bietigheim (22-20), amely kihasználta, hogy ellenfele játéka mindkét kapu előtt akadozott. Kapusteljesítményben is az FTC fölé nőtt a vendégcsapat, amelyben – ebben az időszakban – senki nem tudott felnőni a remekül játszó Kovacsics Anikó csapatkapitányhoz. Tíz és fél perccel a vége előtt megint a Bietigheim vezetett (26-27), majd a hajrában sérülések miatt többször is állt a játék.

Bíró Blanka második alkalommal védett büntetőt, s az FTC egy 4-0-s sorozattal ismét előnybe került (30-27), majd az izgalmas végjátékban meg tudta őrizni a különbséget.

A vendégek legeredményesebb játékosa a holland Antje Malestein volt hat találattal.

Az FTC jövő vasárnap a román CSM Bucuresti együttesét fogadja Érden.

C csoport: Győri Audi ETO KC-Thüringer HC (német) 19.00


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »