Házi őrizetben a kenőpénzt kérő vásárhelyi orvos

Házi őrizetben a kenőpénzt kérő vásárhelyi orvos

Házi őrizetbe került az a marosvásárhelyi orvos, akit hétfőn vettek őrizetbe, miután a rendőrség és az ügyészség tetten érte, amint 800 euró kenőpénzt vett át egy házaspártól egy elvégzendő műtétért cserébe. 

ai-1111_bAdrian Dumitru IvănescuValentina Gândilă, a Maros megyei törvényszék szóvivője elmondta: az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásba vételét kérte, a törvényszék azonban házi őrizetet rendelt el kedd este. A döntés nem jogerős.

Az ügyészségi szóvivő ugyanakkor lapcsaládunkhoz eljuttatott közleményében további részleteket árult el a korrupciós ügyről. Egyrészt megnevezte a csúszópénz átvételével vádolt ortopéd orvost: mint kiderült, Adrian Dumitru Ivănescu, a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórház alkalmazottja ellen kétrendbeli kenőpénz elfogadása miatt folyik a bűnügyi vizsgálat.

Az orvos állítólag már július 18-án elfogadott 300 eurót annak a férfinak a feleségétől, akit egy közúti baleset után műtött meg. Az orvos leszögezte, a pénzt az operáció után adják át.

Július 29-én a gyanúsított további 1000 eurót kért az elvégzett műtétért cserébe, a családnak viszont nem állt rendelkezésére ekkora összeg. A nő vallomása szerint a szakember ekkor javasolta, hogy adjanak el valamilyen értéktárgyat, vagy tegyék pénzzé lakásukat. Az orvos őszre a balesetben megsérült férfi újabb operációját ütemezte be, a műtétre pedig előre kért általa meg nem határozott összegű csúszópénzt – erre szeptember 14-én került sor. Az orvos szeptember 28-án vett át 800 eurót a családtagoktól, akiktől ezúttal 1000 eurót kért az elvégzendő műtétért. Ekkor érték tetten a hatóságok, és vették őrizetbe.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »