Házi őrizetben a Hexi Pharma igazgatója

Házi őrizetben a Hexi Pharma igazgatója

Kilencvenkilenc rendbeli, folytatólagosan elkövetett csalással, valamint 29 rendbeli csalással és a betegségek megelőzésének meghiúsításában való részvétellel gyanúsítja a bukaresti legfőbb ügyészség a fertőtlenítőszer-botrányban érintett kereskedelmi társaság vezérigazgatóját.

Mivel az idézés dacára nem jelent meg a kihallgatáson, Flori Dinut (fotó) pénteken este őrizetbe vette a nyomozóhatóság, szombaton azonban a bukaresti 5. kerületi bíróság elutasította előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a Hexi Pharma vezetőjét. Dinu az ügyészség közleménye szerint Dan Condreának, a cég egy héttel ezelőtt autóbalesetben elhunyt tulajdonosának a felbujtására rendelte el a fertőtlenítőszerek felhígítását. A társaság termékeinek értékesítésével közvetlenül megbízott vezérigazgató a hatóság szerint tisztában volt azzal, hogy a forgalomba hozott fertőtlenítőszerek koncentrációtartalma eltér a címkéken és a termékleíráson feltüntetett értékektől. Ennek ellenére a Hexi Pharma általa koordinált személyzete az ügyfeleknek elküldött adásvételi szerződéstervezetekben is hamis adatokat tüntetett fel a termékek összetételét illetően, megtévesztve a kórházak és egészségügyi intézmények illetékeseit.

A betegségek megelőzésének meghiúsításában való részvétellel gyanúsítják mindemellett Mihai Levát, a cég termelési igazgatóját is. Az ügyészség szerint a 2012 júniusa és 2016 áprilisa között leszállított hígított fertőtlenítőszerek révén a Hexi Pharma 28 millió lejes kárt okozott ügyfelei számára.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »