Házi őrizetbe kerültek a dobverős erőszaktevők

Előzetes letartóztatásukat nem rendelte el a bíróság, helyette házi őrizetbe kerülnek azok a fiatalkorú elkövetők, akik Kerencsenden lefogták 13 éves ismerősüket, és egy dobverővel szexuálisan molesztálták. Akár tíz évet is kaphatnak, ha bebizonyosodik, minden úgy történt, ahogy a sértett állítja.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája házi őrizetbe helyezte azt a három elkövetőt, akik – mint kedden megírtuk – Kerecsenden egy dobverőt nyomtak 13 éves társuk végbelébe. A fiú sérülése miatt orvosi segítségre szorult. 

A bíróság úgy látta, a cselekmény jellege és tárgyi súlya miatt mindhárom fiatal vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, azonban figyelemmel arra, hogy rendezett családi körülmények között élnek ez a kockázat nem olyan mértékű, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás elrendelését tenné szükségessé – írja közleményében Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Hozzátette, mivel a terheltek a sértettel egy lakókörnyezetben élnek, a bíróság szerint nem zárható ki, hogy megpróbálnák befolyásolni a sértettet; azonban a házi őrizet alkalmazásával ez is kiküszöbölhető.

A cselekmény valóban nem csekély súlyú, az effajta szexuális erőszak büntetési tétele öt évtől tíz évig terjed, ráadásul jelen esetben két minősítő körülmény is fennáll: az áldozat 18 év alatti, az elkövetés pedig csoportosan történt. A rendőrségen ugyanakkor egyelőre csak személyi szabadság megsértésének bűntette miatt folyik az eljárás.

A sértett és édesanyja az Eger Híreknek nyilatkoztak. Arról beszéltek, hogy a gyanúsítottak szülei pénzt ajánlottak, ha visszavonják a feljelentést. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »