Hazautazók figyelem! Egyre kevesebb a hely a húsvéti időszakban indított vonatokon

Hazautazók figyelem! Egyre kevesebb a hely a húsvéti időszakban indított vonatokon

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) húsvétkor indított vonatain egyre kevesebb a hely, hiszen az emberek többsége a húsvéti ünnepekre hazalátogat családtagjaihoz vagy ismerőseihez.

A március 29-én, csütörtökön 15.46 órakor Pozsonyból Kassa felé tartó InterCity (IC) vonatok már 100 %-ban foglaltak. Emellett 99 %-ban foglalta az az IC-vonat is, amelyik szintén csütörtökön 17.43-kor indul a fővárosból Kassára.

Az utasoknak a saját személyes kényelmük bebiztosítása érdekében azt ajánljuk, hogy vásároljanak helyjegyeket a vonatokban még akkor is, ha a Szlovák Vasúttársaság vonatainak többségére nem kötelező a helyjegy-vásárlás“ – mondta a ZSSK szóvivője, Tomáš Kováč.

A vasúttársaság a húsvéti ünnepek előtt és után két rendkívüli vonatot is indít. Az egyik gyorsvonat március 28-án, szerdán 13.51 órakor indul Pozsonyból Kassára, míg a másik gyorsvonat április 3-án, kedden indul 14.16 órakor Kassáról Pozsonyba. „Jelenleg mindkét vonaton elegendő szabad hely van, ám helyrezervációt is lehet vásárolni“ – tette hozzá Kováč.

A Szlovák Vasúttársaság 17 erősítő járatot is indít, amelyeket az érvényes menetrendbe dolgoztak bele. Kováč elmondása szerint a technikai lehetőségekhez mérten az egyes kiválasztott rendszeres járatokat is megpróbálják megerősíteni.

Hírdetés

A RegioJet is megerősíti összeköttetéseit

Az ünnepek alatt az utasok nagy nyomására a RegioJet magán vasúttársaságnak is reagálnia kellett. A társaság PR koordinátora szerint rengeteg összeköttetésre már most megvásárolták az összes jegyet. „Mivel nagy a nyomás az utasok részéről, ezért a nyomással való megbirkózás érdekében az összes, rendelkezésünkre álló vagont próbáljuk üzembe helyezni. A kisegítő vagonokra a diszpécsereink még 24 órával az indulás előtt is árulják a jegyeket“ – mondta a koordinátor.

A RegioJet a vasúti összeköttetések mellett a buszjáratait is megerősíti, főleg a Prága–Brünn, Pozsony–Budapest, Pozsony–Nyitra–Besztercebánya, és a Prága–Brünn–Kassa vonalon.

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »