Hazatérhet a páciens, akinél Kassán elsőként erősítették meg, hogy koronavírusos

Hazatérhet a páciens, akinél Kassán elsőként erősítették meg, hogy koronavírusos

Hazaengedték a kassai egyetemi kórházból azt a 26 éves pácienst, akinél március elején a városban elsőként igazolták, hogy az új koronavírussal fertőződött meg – közölte szerdán az intézmény szóvivője.

A kassai férfi március 7-én került a Louis Pasteur Egyetemi Kórházba (UNLP) azt követően, hogy hazatért Franciaországból. A férfi a U. S. Steel dolgozója, de nem veszélyeztette a vasgyár többi munkásának egészségét, ugyanis hazaérkezését követően nem ment be a munkahelyére, hanem egyenesen a kórházat kereste fel.

Hírdetés

„A fiatal páciens két legutóbbi tesztje már negatív lett, egyik sem mutatta a COVID-19 megbetegedés jelenlétét” – tájékoztatott Ivana Vaněková, a kórház szóvivője.  

Hozzátette, hétvégén egy nő is kórházba került, aki eddig otthoni gyógykezelés alatt állt, de rosszabbodott az állapota. „Mostanra sikerült stabilizálnunk, már jobban van” – mondta.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Louis Pasteur Egyetemi Kórházban jelenleg 28 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, de igyekeznek többet beszerezni, akárcsak az egyéni védőeszközökből. Az utóbbiakból pillanatnyilag nagyrészt elegendő mennyiség áll rendelkezésre, viszont például az egész arcot takaró arcvédőből nincs raktáron. „Ami az intenzív osztályt illeti, jelenleg 12 helyet különítettünk el, szükség esetén ez a szám növelhető” – közölte Vaněková.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »