Hazaküldhetik a magyar orvosokat is a britek

Inkább politikai nagyotmondásnak, mint realitásnak tűnik az az a brit kormányzati terv, amely azt tűzte ki célul, hogy csak britek dolgozzanak a helyi egészségügyben.

Miközben a brexit szavazás után még úgy tűnt, a nem várt eredmény kijózanítóan fog hatni, a miniszterelnöki poszton James Cameront váltó Theresa May a várt soft brexit helyett egy nagyon kemény utat választott. Az üzleti körök által irracionálisnak tartott, az Európai Uniótól egyre inkább távolódó brit politikára legfrissebb bejelentésével még rá is tromfolt.

Theresa May kedden azt jelentette be, hogy a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat “önellátó” a következő évtizedben. Amennyiben véghezvinnék valóban a tervet, akkor az Egyesült Királyságban praktizáló közel 88 ezer orvos negyedét kellene lecserélni, illetve a külföldieket hazaküldeni.

A terv gyakorlati végrehajtása nem lesz egyszerű, mert a brit egészségbiztosító folyamatosan anyagi és személyi hiánnyal küzd. Igaz, az ígéretek szerint az évente most képzett 6000 fő helyett további 1500 orvostanhallgató járhatna egyetemre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »