Hazajönnek külföldről a magyar fiatalok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ egy ötnapos hazai tanulmányutat szervez június 3-7. között „Talent Zone” címmel 50 magyar fiatal számára, akik közül 42-en külföldön élnek. A határon túli fiatalok az Egyesült Királyságból valamint Kolozsvárról érkeznek. A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően ingyenes vesznek részt az eseményen, amely érdekes vállalkozás- és egyéni kompetenciafejlesztési workshopokat, különböző intézmény- és céglátogatásokat foglal magában, és a Brain Bar Budapest tudásfesztivál történéseibe is bekapcsolódhatnak.

A Talent Zone című eseménysorozatnak köszönhetően 2016. június 3-7. között 30 szigetországi, 12 kolozsvári, 6 budapestiés 2 debreceni magyar fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy betekintést nyerjen magyarországi kreatív, innovatív centrumok, nagyvállalatok és intézmények működésébe. A program célja a tehetségfejlesztés, a fiatalok fejlődésével, előmenetelével összefüggő hazai kapcsolatok kialakítása.

„A Talent Zone programunkkal az a célunk, hogy a küllföldön élő magyar fiatalok megismerkedhethessnek a hazai start-up ökoszisztéma képviselőivel és trendformálóival, találkozzanak hazai fiatal vállalkozókkal és hazai nagyvállalatok vezetőivel valamint az innováció és tehetségfejlesztés területén elismert szakemberekkel. Számos izgalmas budapesti és vidéki programot szervezünk a külföldön élő magyar tehetséges fiataloknak, hogy hasznos kapcsolódási pontokat találhassanak önmaguk és más hazai vállalkozások, ötletek, kutatások, projektek valamint más,tehetséges magyar fiatalok között”– mondta Dr.Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője.

A Talent Zone keretében külföldről a 42 magyar fiatal június 3-án érkezik Magyarországra. Az első két napon részt vesznek a Brain Bar Budapest inspirációs tudásfesztiválon majd június 5-én a badacsonyi Laposa Borbirtokra látogatnak, ahol elsősorban a vidéki modern fiatalok életével ismerkedhetnek meg, ahol egy ifjúságszakmai workshopon is részt vesznek majd. Június 6-án több sikeres magyar sturt-up cég vezetőjével találkozhatnak a program résztvevői, úgy, mint Fábián Ádámmal, az RF Anatomy vezetőjével, Papp Reginával a welovebudapest.com főszekersztőjével, vagy Bonyhádi Gáborral az újszellemű Codecool programozó iskola marketing vezetőjével. A cégvezetőkön túl, több sikeres magyar fiatal is előadást tart a külföldről hazalátogató magyar diákoknak. A debreceni Rácz Gréti az akvapónia területén végzett kutatásairól számol be, amellyel elnyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2014/15. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny második díját. Nemzetközi kutatási sikereiről beszél majd a hallgatók előtt az a 11. osztályos Király Szilvi, aki őssejtekből épített érfalakat és ezzel kijutott az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) világversenyére is.

Június 7-én kedden, a zárónapon neves szakemberek előadásait hallgathatják meg a résztvevők. Karafiáth Balázs Ph.D. coach, kulturális alkimista az egyéni útkeresés dilemmáit taglalja majd a résztvevőknek, Sárvári György Ph.D., a Bardo Consulting ügyvezető igazgatója pedig az új, „Tudatváltás” címmel megjelent könyve kapcsán fog beszélni a szükségszerű szemléletváltásról, arról, hogy „Aki beleragad egy szerepbe, amellett elmegy az élet.” Benkő Vilmos, a Magyar Tehetségsegítő Tanács elnöke a hallgatóságban rejlő vezetői ént fogja előcsalogatni, azt a tudást közvetíti, ami nélkülözhetetlen akár a szakmai, akár a magánéleti, akár a pénzügyi érvényesüléshez.

A Talent Zone programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ szervezi.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »