Hazai pályán szenvedett vereséget a DAC a bajnok ellen

Hazai pályán szenvedett vereséget a DAC a bajnok ellen

A szlovák bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában a két ősi rivális a DAC és a bajnok Slovan csapott össze a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Az idény végének egyik csúcsrangadóján a dunaszerdahelyi DAC közel félház előtt fogadta a nagy rivális Slovan együttesét, akik már bajnokként érkeztek a MOL Arénába. A sárga-kékek német mestere első Slovan elleni rangadójára készülhetett. A DAC háza táján sok minden történt a Rózsahegy elleni kupakudarcot követően. A sárga-kékek ugyanis bejelentették a főként a balhéjairól ismert Lukaš Čmelík további szolgálataira nem tartanak igényt, valamint a kölcsönben Csallóköz fővárosában szereplő Lorenco Šimić is távozott a klubtól.

A Dunaszerdahelyiek fiatal magyar tehetsége Schäfer András azonban augusztus végéig biztosan a DAC-nál marad, valamint a horvát Andrija Balić is júliusig a sárga-kékeket segíti. A hazaiak mestere nem volt könnyű helyzetben a rangadó előtt, hiszen Vida Máté hosszú időre kidőlt és a távozó Šimićet is pótolnia kellett a védelemben. A német szakember egy merész húzással, első alkalommal nevezte a kezdőbe a fiatal Sainey Njie-t.

A mérkőzés kezdete előtt Marián Čišovský napokban elhunyt szlovák labdarúgóra egyperces gyászszünettel emlékeztek, majd Gyurta Dani olimpiai bajnok magyar úszó végezte el a kezdőrúgást.

A bajnok Slovan kezdett jobban, és a második percben egy veszélyes támadás után Medvedev beadása után Medved lövését Jedlička bravúrral tolta szögletre. A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, ami után a 13. percben Balić remek labdaszerzése után Kalmárt hozta helyzetbe. A sárga-kékek csapatkapitánya ziccerét Greif bravúros mozdulattal hárította.  

Ezek után is a DAC próbált többet támadni, ami a 17. percben meg is hozta az eredményt. Divković szöglete után Kalmár remek ütemben szakadt el védőjétől és a jobb kapufa mellé bólintott, amire Greif már nem érhetett oda. A pozsonyiak gyorsan, pár percen belül válaszolni tudtak, miután Strelec a leshatárról kiugratta  Medvedet, aki higgadtan passzolt Jedlička kapujába.

Hírdetés

Az első félóra végén Schäfer András lövését hárította könnyedén Greif, majd az egészségügyi szünetet követően Jedličkának kellett újabb bravúrt bemutatnia. Ezúttal Moha lövése után védett nagyot a cseh portás. Bernd Storck a hazaiak mestere az első játékrész hajrájában kényszerű cserére szorult, ezúttal Bednár sérült meg, a helyére első bajnoki mérkőzésén pályára lépő Matuš Malý állt be.

Szünetről visszatérve Schäfer előtt óriási ziccer adódott, de Greif útját állta a lövésnek majd az ismétlést a kapu fölé vágta a magyar tehetség. A mérkőzés 55. percében a DAC csapatkapitánya Kalmár próbálkozott egy bombával, amit Greif nagy védéssel hárított. Az ellentámadásból pedig a Slovan kis híján megszerezte a vezetést, Jedlička földöntúli védéssel mentette meg a góltól a hazaiakat, majd pár perccel később Ožbolt lövését is megfogta a DAC cseh hálóőre.

A magas iram a mérkőzés további részében is kitartott, és Divkovič percei következtek, aki kétszer is helyzetbe került, de gólt egyik akcióból sem szerzett. Húsz perccel a vége előtt Divkovič sokadik lehetőségét is elpuskázta, Greif ezúttal is hárított.

A hajrában alábbhagyott a korábbi lendület, ami után a 82. percben a Slovan megszerezte a vezetést Moha góljával, ami a győzelmet is jelentette a bajnok pozsonyiak számára.

A DAC kitámadott, megpróbálta legalább az eegyik pontot megszerezni, de végül a vendégek találtak be a ráadásban, újra Moha révén. A Slovan végül 3-1-re győzött a MOL Arénában.

A DAC legközelebb szombaton lép pályára a második helyezett Zsolna együttese ellen, szintén hazai pályán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »