Hazai pályán is megőrizné bajnoki veretlenségét a DAC

Hazai pályán is megőrizné bajnoki veretlenségét a DAC

A csütörtöki európai kupameccs után vasárnap este máris pályára lépnek a dunaszerdahelyi sárga-kékek. A Fortuna Liga ötödik fordulójában az újonc Besztercebánya látogat Dunaszerdahelyre.

Mint ismert, a román FCSB ellen véget ért a DAC idei európai kupakalandja, miután a bukaresti együttes kettős győzelemmel búcsúztatta a sárga-kékeket.

„A romániai meccs után azonnal a hazai pontvadászat került fókuszba. Szeretnénk minőségi teljesítménnyel, küzdőszellemmel és győzelemmel köszönetet mondani a szurkolóinknak az európai kupasorozatban mutatott támogatásukért. A sűrű menetrend ellenére is odafigyeltünk a Besztercebányáról való információszerzésre és az ellenük való felkészülésre. Hasonló meccsre számítok, mint amilyet a Liptószentmiklós és az Aranyosmarót ellen játszottunk. Bízom benne, hogy az európai kupamérkőzéseken átélt tapasztalatokat főleg az intenzitásban, gyorsaságban és játékminőségben képesek leszünk megmutatni és remélhetőleg ehhez kellő produktivitás is társul majd. Főleg saját magunkra és a mi dolgainkra összpontosítunk, elsőrendű célunk jelenleg a teljesítményünk javítása és magasabb szintre emelése” – nyilatkozta a vasárnapi bajnoki előtt Adrian Guľa vezetőedző.

A DAC négy fordulót követően egypontos hátrányban a tabella második helyén áll a címvédő pozsonyi Slovan mögött, és veretlen még a bajnokságban.

Az újonc Besztercebánya máris a kiesőzónában találta magát, hiszen négy forduló alatt csupán három pontot szereztek, igaz az egyetlen győzelmük az egy nagy győzelem volt, mivel az előző idény bronzérmesét a Szpartak Nagyszombatot győzték le idegenben, így a dunaszerdahelyi csapat sem veheti félvállról a vasárnapi összecsapást. Adrian Guľa biztosan nem számíthat a csapatkapitány Kalmár Zsolt játékára, aki alighogy visszatért, máris megsérült a Zólyombrézó otthonában.

Hírdetés

Egy balszerencsés pillanatot követően Kalmár bal bokájába belenyilallt a fájdalom. A játékos mágneses rezonanciás vizsgálaton esett át, amely kimutatta a szalaghúzódást”

– árulta el  MUDr. Fegyveres Zsolt csapatorvos a klub hivatalos honlapjának.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), 5. fordulójának teljes programja:

Augusztus 12., péntek: MFK Szakolca – FK Železiarne Zólyombrézó 1-1 (1-1)

Augusztus 13., szombat: MŠK Zsolna – FC ViOn Aranyosmarót 1-0 (0-0) MFK Rózsahegy – AS Trencsén 18.00 (VOYO)

Augusztus 14., vasárnap: MFK Zemplén Nagymihály – FC Szpartak Nagyszombat 18.00 (VOYO) MFK Tatran Liptószentmiklós – ŠK Slovan 18.00 (VOYO FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Dukla Besztercebánya 20.30 (VOYO, DAJTO)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »