Hazai pályán is kikapott a DAC a szerediektől

Hazai pályán is kikapott a DAC a szerediektől

A Fortuna Liga 14. fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai közönség előtt fogadták a Szered csapatát, és a félidei döntetlen után, a Szered fordított és elvitte a három pontot Dunaszerdahelyről.

A Liptószentmiklós elleni vereség után hazai pályán próbáltak javítani a sárga-kékek. Németh Antal ezúttal több poszton is kénytelen volt változtatni, mivel Cesar Blackman játékára sérülés miatt nem számíthatott a magyar szakember, valamint Hahn Jánost is a kispadra nevezte csupán. Visszatért viszont a kezdőbe az elmúlt héten a Liptószentmiklós elleni bajnokit kihagyó Lamkel Zé.

A DAC már a mérkőzés elején nyomás alá helyezte a szeredieket, többet birtokolták a labdát a csallóköziek, ami a helyzetekben is megmutatkozott.

Az első ígéretes lehetőség a második percben Nicolaescu előtt adódott, miután a Szered kapusa Yakubu rosszul mérte fel a helyzetet, és kijött a kapujából, labdát vesztett, de a moldáv dunaszerdahelyi támadó távoli lövése jócskán a kapu fölé szállt. A szerediek veszélyesen futballoztak, benne volt a játékukban a gól, így a hazai védelemnek különösképpen figyelnie kellett.

A mérkőzés kilencedik percében újabb DAC-lehetőséget jegyezhettünk fel, Nicolaescu és Andzouana összjátéka után az utóbbi tüzelt kapura, de a sárga-kékek egykori játékosa Marin Ljubičič kifejelte a labdát.

A 17. percben a szerediek ziccert hibáztak, Haša közeli lövését Jedlička lábbal hárította.

A huszadik percben ismét a Szered veszélyeztetett, Morong került helyzetbe, de nem célzott pontosan így kimaradt a lehetőség. Hét perccel később Lamkel Zé szólója után a szeredi védők blokkolták a kameruni lövését, majd a szöglet után Schäfer András fejelt mellé. Nem sokkal később Ljubičič is kapura tüzelt, Jedlička azonban számított a lövésre, majd a másik oldalon Andzouna került helyzetbe, de kimaradtak a lehetőségek.

Az első félóra végén a DAC vesztett labdát elől, amiből a szerediek vezethettek villámkontrát, Kadlec próbálkozását ismét Jedlička hárította. Az első félóra után egy ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a DAC, melyet Davis legurított Schäfernak, aki megpróbált kapura lőni, de az egyik szeredi védő még blokkolta. Végül mégis a hazaiak jöttek ki szerencsésen az esetből miután Andzouana elé pattant a labda, aki Krstović elé tálalt, a montenegrói pedig nem hibázott, és a hálóba talált. Hiába szerezte meg a vezetést a DAC, a hazaiak nem dőlhettek hátra a karosszékben. A vendégek az első félidő utolsó perceiben ki is egyenlítettek, Radić lövését még Jedlička bravúrral védte, a kipattanót Morong azonban a hálóba pofozta.

Szünetről visszatérve a vendégek sokkolták a hazai publikumot, miután Morong révén a szerediek nagy meglepetésre megfordították az eredményt.

Hírdetés

Morong közvetlen közelről talált a kapuba. Németh Antal szinte azonnal reagált, és két helyen is változtatott Hahn János, valamint Andrija Balić is pályára lépett. A szerediek látszólag nagyon felkészültek a hazai gárdából, míg a sárga-kékek játékát a tanácstalanság jellemezte, a DAC játékából hiányzott a váratlan húzás és az egyéni villanások.

A hazaiak hiába próbálkoztak átlövésekkel Schäfer és Balič révén egyenlíteni már nem sikerült a hazaiaknak.

A fellazuló hazai védelmet pedig a hajrá pillanataiban ismét átjászotta a Szered és megszerezték a mindent eldöntő harmadik gólt is a vendégek, ez pedig újabb dunaszerdahelyi vereséget jelentett a válogatott szünet előtt.

Németh Antal csapata ismét nehéz helyzetbe került ráadásul válogatott szünet következik, ami tovább nehezíti a sárga-kékek helyzetét, hiszen kilenc játékos is hiányozni fog. Folytatás két hét múlva ismételten egy hazai bajnokival a Szenice ellen.

Fortuna Liga, alapszakasz 14. forduló:

FC DAC 1904 – ŠKF ORION TIP Szered 1-3 (1-1)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 3175 néző, v.: Dohál

Gólszerzők: Krstović (32.) ill. Morong (43., 55.), Karrica (90.)

Sárga lapok: Gago (30.), Kadlec (47.), Haša (60.)

DAC: Jedlička – Ciganiks, Kružliak Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (Veselovský 69.), Dimun (Balić 59.), Schäfer, Lamkel Zé – Nicolaescu (Hahn 59.), Krstović (Verlinden 77.)

Szered: Yakubu – Correia  Palomino – Kadlec (Karrica 78.), Ljubičić (Potoma 46.), Gago, Jureškin – Morong (Popović 74.), Haša (Gatarić 74.), Kříž (Yao 31.) – Radić


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »