Hazai DAC-siker a nagymihályiak ellen

Hazai DAC-siker a nagymihályiak ellen

A Fortuna Liga 12. fordulójának zárómérkőzésére a dunaszerdahelyi MOL Arénában került sor, ahol a DAC a zempléni sárga-kékeket fogadta.

Minden adott volt a dunaszerdahelyi MOL Arénában egy remek vasárnapi focihoz. Németh Antal együttesét a nyitófordulóban elszenvedett csúfos vereségért való visszavágás hajtotta. A csallóköziek a tabellán éppen a nagymihályiak előtt foglaltak helyet, de Schäferék csakis a három pont vigasztalhatta ezen az estén. A DAC egy zsolnai győzelemmel hangolt a zempléniek elleni összecsapásra, Németh Antal csak minimális változtatásokat eszközölt a kezdőben, a megszokott kezdőt küldte ezúttal is ki a pályára – két magyar válogatott futballistával (Schäfer és Hahn).

Dunaszerdahelyi helyzetekkel indult a mérkőzés, az első hazai lehetőség a harmadik percben adódott, Krstović beadása után Andzouana hagyta ki az első lehetőséget.

A folytatásban is a DAC birtokolta többet a labdát, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Az első negyedóra után ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes, de a szabadrúgást Davis nem sokkal a bal kapufa mellé lőtte. A sárga-kékek egyre nagyobb fölénybe kerültek, az első félóra végén Schäfer lövése kerülte el nem sokkal a kaput. Az első játékrész hajrájában a vendégek játékosa, Trusa sprintelte le Kružliakot, de Jedlička remekül zárta a szöget.

Nem sokkal a szünet előtt egy remek támadás után szerezte meg a vezetést a dunaszerdahelyi együttes. Lamkel Zé indította Andzouanát, aki Hahnnal kezdett el háromszögezni, s mivel remekül kapta vissza a labdát a magyar támadótól, ziccerben találta magát, amit gólra is váltott.

Fordulást követően sem változott sokat a játék képe, a hazaiak domináltak és egyre több lehetőséget alakítottak ki. A második játékrész rögtön hazai helyzetekkel indult, de Lamkel Zé kétszer is pontatlanul célzott.

A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem!

Hírdetés

– üzente a B-közép az ´56-os forradalomra emlékezve.

Az 58. percben a DAC büntetőhöz jutott, miután Hahn ellen szabálytalankodtak a vendégek a tizenhatoson belül. A hazaiak magyar gólvágója azonban nem tudta gólra váltani a tizenegyest, mivel a felső lécet találta telibe. A folytatásban mindkét gárda előtt akadtak helyzetek, a 62. percben Begala előtt adódott óriási egyenlítési lehetőség, ami után Jedlička védett hatalmasat. Ezt követően Schäfer és Lamkel Zé is lezárhatta volna a meccset, a vendégek hálóőre azonban remekül védett. A hajrában az eredmény már nem változott a DAC, ha kínkeservesen is, de begyűjtötte a kötelező három pontot és pontszámban beérte a harmadik helyezett Rózsahegyet.

Fortuna Liga, 12. forduló:

FC DAC 1904 – MFK Zemplén Nagymiháy 1-0 (1-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 3998 néző v.: Marhefka – Vorel, Ferenc

Gólszerzők: Andzouana (38.)

Sárga lapok: Hahn (61.) ill. Marcin (62.), Begala (81.)

DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (Ciganiks 78.), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn (Nebyla 64.), Krstović (Sharani 78.). Vezetőedző: Németh Antal

Nagymihály: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (Casado 56.), Begala, Garcia – Marcin, Trusa, Žofčák (Kvocera 73.). Vezetőedző: Miroslav Nemec


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »