Hazai buszokkal pótolhatják a metrót

Hazai buszokkal pótolhatják a metrót

Abban bíznak a magyar autóbuszgyártók, hogy a 3-as metró pótlására beállítandó 150 csuklós autóbusz hazai termék lesz – mondta a Magyar Idők kérdésére Vincze-Pap Sándor. A Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke fenntartja azt az állítását, hogy 2010 és 2014 között a fővárosi közlekedési vállalat jóval kevesebb hazai gyártású buszt vett, mint amennyire módja lett volna.

Igazat mondott-e a Magyar Buszgyártók Szövetségének (Mabusz) az elnöke, amikor azt nyilatkozta, hogy „a BKK előző vezetése jelezte, hogy nem bíznak a magyar buszokban, egyebek mellett ezért nem fut több magyar gyártású busz az utakon”?

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ akkori vezetője szerint nem mondott igazat, és ennek alátámasztására megemlítette, hogy a magyar gyártású, alacsony padlós Ikarus buszok BKV-val közös összeszerelése 2013-ban, éppen az ő vezetése idején kezdődött.

A Magyar Idők kérdésére a Mabusz elnöke azt mondta: az említett időszakban több mint 500 autóbuszt vásárolt a főváros, amelyből végül is összesen 18 volt magyar gyártású, az Ikarus V127 márkajel alatt futó típusból.

Tény, hogy mára 37, rövidesen 59 ilyen magyar busz jár Budapesten, ma már Mabi-gyártmányként, de ezt Vitézy Dávid utóda vásárolta.

A korábban a BKK, jelenleg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vezetője azt is nyilatkozta, hogy a kormány buszstratégiája szerinti Rába–Volvo-együttműködés jegyében a BKK korábbi vezetése rendelte a legtöbb buszt – többet, mint a vidéki Volán-cégek együttvéve, összesen 134-et.

Ezzel kapcsolatban azt jegyezte meg Vincze-Pap Sándor, hogy ezek a járművek jóval drágábbak voltak a versenytársakéinál, és magyar hozzáadott értéket gyakorlatilag nem tartalmaznak. Mint emlékezetes, a svéd Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt. 2013 februárjában kötött stratégiai együttműködési szerződést.

Ennek célja az volt, hogy a Rába a Volvóval szorosan együttműködve hazai gyártású járművekkel elégítse ki a tömegközlekedési szolgáltatók járműigényeit. Valójában az együttműködés során hazánkban forgalomba helyezett járműveket a Volvo lengyelországi gyárában szerelték készre, Győrben csak a „delivered by Raba” matricát ragasztották rájuk. (Egyes járművekbe beszereltek Rába-alkatrészeket: futóműveket, üléseket is.)

A Mabusz elnöke üdvözölte, hogy a kormány most olyan, a nemzeti autóbuszgyártás megerősítését szolgáló programot dolgozott ki, amely megteremti a hazai buszgyártás megújításának feltételeit, hozzájárul a gyártók versenyképességének növekedéséhez, és lendületet ad a közösségi közlekedés fejlesztésének is.

Vince-Pap Sándor abban reménykedik, hogy most valóban odaállt a kormányzat az ügy mögé, a stratégia kialakításába a gyártókat, a szakmai szervezeteket is bevonták, a Mabusszal együtt. Lepsényi István államtitkár révén ráadásul hozzáértő személy került a politikai oldalon államtitkárként meghatározó pozícióba.

Bíznak benne, hogy eredményes lesz a közös munka, és a fővárosi csuklósbusz-beszerzésben lehetőséget kapnak a hazai gyártók. A nemzeti buszgyártási stratégia első jelentős és látható megnyilvánulását a metrópótló autóbuszok beszerzésekor remélik látni. A múlt pénteken megszületett a kormányhatározat, miszerint a 3-as metróvonal felújításához szükséges járműpótlást kiszervezéssel oldhatja meg a főváros.

Bizakodásukat erősíti, hogy a határozat kiemeli: a 3-as metró pótlását szolgáló autóbuszok gyártásánál, illetve az erre vonatkozó szolgáltatásvásárlásnál a nemzetgazdasági, iparpolitikai szempontokat kiemelten kell érvényesíteni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »