Hazahozták a veronai buszbaleset egyik sérültjét

Hazahozták a veronai buszbaleset egyik sérültjét

Hazahozták Veronából és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ – Honvédkórházban kezelik tovább a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedett sérültjét – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvosigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

A sérülttel nem sokkal három óra előtt érkezett meg a mentőautó a ferihegyi repülőtérről.

Tamás Róbert elmondta, a 40 év körüli férfi állapota stabil, beszéltek vele, azonban súlyos égési sérülései vannak. Veronában már többször megműtötték, és itthon is több műtét vár majd rá. „Hosszú lesz a felépülése” – jegyezte meg az orvosigazgató.

Beszámolt arról is, hogy a még Veronában – koponyasérülés miatt – ápolt sérült hazaszállításáról a jövő héten születhet döntés.

  Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

A már a Honvédkórházban ápolt két sérült állapotáról az orvosigazgató azt mondta, főként égési sérüléseik vannak, jó állapotban vannak, az eddigi műtétek sikerültek, de valószínűleg rájuk is további beavatkozások várnak.

A veronai buszbaleset előzőleg már a Honvédkórházban ápolt négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták a kórházat.

Internetes konzultációt indítanak

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-vel közölte, internetes konzultációt indít a kabinet a veronai buszbaleset nyomán felmerülő szabályozási kérdésekről.

Tájékoztatása szerint a stratégiai kabinet után a kormány is áttekintette a veronai busztragédiával összefüggésben rendelkezésre álló információkat, folyamatban lévő egyeztetéseket. A kormány úgy határozott, hogy mielőtt végső döntést hozna a szabályozásról, a változtatásokról, a lehető legtöbb ember véleményét szeretné megkérdezni, illetve megismerni – ismertette a szóvivő. Kifejtette: ennek érdekében internetes konzultációt indítanak, ami egy hónapig tart majd és három alapvető kérdésben kéri ki az emberek véleményét.    

Az egyik, hogy lehessen-e éjszaka 11 óra és hajnali 4 között diákokat, fiatalokat szállító busznak közlekednie. A kérdések érintik a sofőrök egészségügyi alkalmasságával – különös tekintettel az alvászavarra – összefüggő szabályozást, illetve a diákokat szállító buszok műszaki paramétereit. Kovács Zoltán jelezte, egyszerűnek tűnő, mégis összetett témákról van szó.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »