Hazafias kötelességből – „Megnyerhetjük ezt a küzdelmet”

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a vezérszónoki beszédében kiemelte, hogy hazafias kötelességnek érzi, hogy pártja részt vesz a vitában. Ugyanakkor konstruktivitást vár el a kormány részéről is.

A pártelnök abból a kiindulópontból indult el, hogy miszerint a multikulturalizmus Nyugat-Európában megbukott, amely szemben az Egyesült Államok társadalmával első sorban demográfiai és munkaerő-piaci kiváltó okokra vezethető vissza.

Szerinte, és „ezt számunkra is fontos kimondani”, mára bebizonyosodott, hogy a multikulturalizmus nem működik, és Nyugaton is most már az a kérdés, hogy lehet úgy együtt élni, hogy nincs egy közös alap, amely a társadalmat egybetartaná.

Hangsúlyozta, Kelet-Közép Európában még van esélyünk a monokultúra megvédésére, majd emlékeztetett, hogy a cigány-magyar együttélési probléma egészen más, mint az ide betelepítendő bevándorlók ügye. Ugyanakkor elismerte azt is, hogy munkaerő, illetőleg demográfiai problémák nálunk is vannak.

Kvótareferendum

„Tavaly ősszel vetődött fel a kvóták kérdése”

– mondta el Vona Gábor, hozzáfűzve: ő akkor a parlamentben felállva beszélt egy népszavazásról a kérdésben, ami az  akkori hangulat miatt még érvényes és eredményes lett volna.

„De akkor visszautasították azt a fideszesek”

– húzta alá.

Idén tavasszal a kopaszok akciója után előre menekülve jelentette be referendumot a miniszterelnök,

„akkor viszont már nem volt meg az a társadalmi hangulat, pedig figyelmeztettünk, hogy az esetleges sikertelen népszavazás több kárt okozhat”,

mint amilyen eredménnyel az járhatna.

Viktor nem engedi

Vona Gábor felhozta Rubovszky György, KDNP-s képviselő megnyilvánulását is, aki még a házszabályt is sértette volna annak érdekében, hogy ne kerüljön a Ház elé a jobbikos alaptörvény-módosítás. Utalt ezzel arra, hogy a jobboldali ellenzéki párt hozta fel először hazánk alkotmányszintű védelmét.

Nehéz helyzetbe került Magyarország Vona Gábor szerint:

 • Az új egység egy hiteltelenül csengő politikai termék, ehelyett egy új megosztottságot teremtettek. Sokan azért nem mentek el szavazni október 2-án, mert a nem értettek egyet annak pártpolitikai céljával.
 • A szocialisták is érvet kaptak az érvénytelen népszavazással, mert van annak alkotmányos logikája, hogy egy érvénytelen népszavazásra nem lehet alaptörvényt módosítani.
 • Brüsszelnek is adtunk egy aduászt, az EU-s döntéshozók most már érvelhetnek a kudarcos népszavazással. Ugyanakkor elmarad az a várt dominóhatás hatás, amely további referendumok kiírását feltételezte térségünkben.
 • Vona Gábor egyértelműsítette a kormányoldal számára: azon károk után, amiket okoztak, a Jobbik is mondhatta volna, hogy visszadobja az alaptóvény-módosításának kérdését,

  „ez taktikus is lett volna, de a Jobbik képes eldönteni, mikor kell hazafias kötelességből részt venni a vitában”.

  Sajnálatosnak nevezte a baloldal hozzáállását, mert szerinte a kivonulás nem méltó a hazafias baloldali szavazók számára.

  „A kormányzati felelőtlenségre nem lehet ellenzéki felelőtlenség a válasz. Azért vagyunk itt, mert ez a hazafias kötelességünk”.

  Ez nem pátpolitika, fogalmazott a pártelnök.

  Hazafiasság

  A XXI. században is szuverenitásunkat érő kihívások érik hazánkat, ezért „falak helyett hidak építésére van szükség”, és – az ügynökakták nyilvánosságra hozásával – le kell zárni végra a XX. századot (így például a jobb és baloldali szembenállás is idejét múlt).

  “A hazafias emberek összefogására lesz szükség a XXI. században!”

  – szögezte le Vona Gábor. Hangsúlyozva, hogy a Jobbik legbiztosabb, legerősebb alaptörvényi védelem megalkotása érdekében vesz részt a parlamenti vitában.

  Megnyerhető küzdelem

  Megismételte a párt korábbi álláspontját, a Jobbik szerint a kvótákról másodlagos EU-s jogforrások rendelkeznek, amelyeknél erősebb az alaptörvényi védelem, erre a német alkotmánybíróság munkáját tanulmányozva jutott a párt. Vona szerint jelenleg túlzott hatáskörgyakorlás történik az EU részéről.

  „Megnyerhetjük ezt a küzdelmet” – jelentett ki a pártelnök, de ehhez az kell, hogy konstruktív ellenzékre konstruktív kormánypárt legyen a  válasz. Ne áldozzanak fel ismét fél évet és 15 milliárdot arra, hogy kiderüljön, a Jobbiknak megint igaza van – zárta szavait Vona Gábor.
   


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »