Hawaii még mindig sokkban van a téves riasztás miatt

Hawaii még mindig sokkban van a téves riasztás miatt

Hawaii még mindig sokkban van a tegnap reggeli téves nukleáris riasztás miatt. A BBC brit közszolgálati média szerint sokan komolyan úgy hitték, mind meghalnak.

A ballisztikus rakéta miatti riasztást tévesen a vészhelyzeti rendszerszolgáltató egyik munkatársa küldte el. Minden idők egyik legnagyobb bakijának áldozatai tömeghisztériáról és pánikhangulatban zajló evakuációkról számoltak be.

Szerencsétlen hawaiiak helyi idő szerint reggel 8:07-kor kapták egy SMS-t, amelyben az állt, hogy mindenki keressen menedéket egy ballisztikus rakéta fenyegetése miatt. A hibát 18 perccel később korrigálták, de csak -emailben, az újabb, helyreigazító SMS-re 38 percet kellett várni.

A pánikban az emberek a legkülönfélébb módokon reagáltak: elbújtak a kádban, lemásztak a csatornákba. Volt, aki elfogadta az elkerülhetetlen véget, és a hawaii táj szépségében gyönyörködve várta a becsapódást. Néhány diák majd’ egy órán át volt összezárva egy szemeteskosarakkal teli szobában – hogy pontosan milyen körülmények között, a BBC tudósításából nem derült ki.

Hírdetés

Volt aki a gyermekeit a földben futó vastagabb vízvezetékekben rejtette el. A legjózanabbul talán a férfi viselkedett, aki úgy nyilatkozott:

A „baki” miatt belső vizsgálatot rendeltek el, az illetékeseket és az alkalmazottakat felelősségre vonják.

BBC.com

Nyitókép: NBCnews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »