Havi másfél millióért kap "bizalmas" politikai tanácsokat Csák János egy fiatal producertől

Havi másfél millióért kap "bizalmas" politikai tanácsokat Csák János egy fiatal producertől

Három hónapja él a Nógrád megyei Egyházasdengelegre bejegyzett Avian Fund Kft. szerződése a kulturális és innovációs tárcával, amely alapján „bizalmi jellegű” tanácsokat ad Csák János kulturális és innovációs miniszternek. A vállalkozás máris megkereste az egész tavalyi bevételét – szúrta ki a hvg.hu a kormány honlapjára feltöltött friss szerződéslistából.

A lap szerint

az alig ötszáz lelkes Nógrád megyei faluba bejegyzett Avian Fund Kft. működése első két évében 0 forint árbevétel mellett csak veszteséget termelt, míg tavaly egész évben csak nettó 3,7 millió forint árbevétele volt.

Hírdetés

A friss minisztériumi szerződéssel három hónap alatt azonban a társaság nettó 4,5 millió forintot kapott a feladatai ellátásáért. Ami egész pontosan így hangzik:

„A miniszter személyéhez kötődő bizalmi jellegű tanácsadás szakpolitikai és politikai kommunikációs kérdésekben”

A lap érdekességnek nevezi,  hogy a cég tevékenységi körei között egyáltalán nem szerepel tanácsadás. A vállalkozás ráadásul nemrég kis híján meg is szűnt, mivel a cégbírósági iratok szerint az adótörvény megsértése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzésére a bíróság tavaly törvényességi felügyeleti eljárásban elrendelte az akkor még Avian Pictures néven működő cég kényszertörlését. Ezt a döntést végül tavaly októberben visszavonták.

A vállalkozás ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa a 30 éves Marencsák Kitty, akiről a 2019-es Most van most című magyar játékfilm producere volt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »