Havazott a Kékes-tetőn

Hó esett a Kékes-tetőn – tudatta az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) szerda este.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írta: kedd délután átmenetileg már előfordult havas eső, és hózáport is észleltek. A hőmérséklet 0 fok körül alakult.

Az előrejelzés szerint éjszaka mindenütt beborul az ég, és a Dunántúl délnyugati részeit kivéve sokfelé kell esőre számítani. 600 méter fölött, kiemelten a Mátra és a Bükk csúcsain éjszaka átmenetileg havas eső, hó is hullhat.

A csütörtök borult, esős idővel indul az ország legnagyobb részén, majd a déli óráktól nagyobb valószínűséggel a középső területeken felszakadozik, csökken a felhőzet, és az idő előrehaladtával már mind kevesebb helyen eshet; legtovább a Tiszántúlon és Borsodban várható többfelé csapadék. Az északnyugati, nyugati országrészben és a Tiszántúlon többfelé erős lesz a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 7 Celsius-fok között várható, de az Északi-középhegységben ennél néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten 6 fok körül, a Dunántúlon többnyire 10 és 13 fok között alakul, a Dráva mentén lesz a legmelegebb.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »