Havazást, sok esőt és viharos szelet hoz a csütörtök

Havazást, sok esőt és viharos szelet hoz a csütörtök

Több megyére is figyelmeztetést adott ki a havazás és az eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint csütörtökön a déli órákig borult lesz az ég, és sokfelé várható további csapadék: a legtöbb helyen eső lesz a jellemző, de Pest megye északi felén, az Északi-középhegység tágabb térségében, és az Észak-Dunántúlon havas eső, hó is várható.

Délután nyugat felől egyre több helyen felszakadozik a zárt felhőzet, a csapadék pedig főként az északi és keleti országrészre korlátozódik. A Dél-Alföldön a déli, az Észak-Dunántúlon és a Tiszántúlon pedig a nyugatias szelet kísérik időnként erős lökések, de délkeleten egy-egy viharos széllökés sem kizárt.

A fővárosra és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt. Az előrejelzés szerint napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegység északi területén hullhat nyolc centiméternyi hó. Az öt centiméter feletti hómennyiség leginkább Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű.

http://mno.hu/

Hírdetés

Az Északi-középhegységben és a Bakonyban 300-400 méter felett 5-15, a Börzsönyben, Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg 30 centméternyi friss hóréteg is kialakulhat. A felsorolt területektől délre a halmazállapot egyre inkább havasesőbe, esőbe megy át.

http://mno.hu/

Az eső miatt a fővárosra és Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

http://mno.hu/

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5, a Dél-Alföldön 6, 8 fok között valószínű. Késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »