Havazásra, hóátfúvásokra és alacsony hőmérsékletre figyelmeztetnek

Havazásra, hóátfúvásokra és alacsony hőmérsékletre figyelmeztetnek

Szlovákia északi részén komolyabb havazás várható. Az ország nagy részén hóátfúvásokra és hótorlaszokra lehet számítani. Közép- és Kelet-Szlovákia egyes területein a hőmérséklet akár -15 fokig is csökkenhet. Erre a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) hívta fel a figyelmet, amely ezért elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki. Az intézet a honlapján tájékoztatott erről.

Péntek estétől kezdve komolyabb havazásra lehet számítani főleg a Csacai, Zsolnai, Námesztói, Turdossini, Alsókubini, Liptószentmiklósi, Poprádi és a Késmárki járásban. A meteorológusok szerint akár 20 centiméternyi friss hó is leeshet. „Ez veszélyt jelenthet a közlekedésre és a gyalogosokra nézve” – jegyezte meg az SHMÚ. A figyelmeztetések előzetesen péntek este 20:00 órától szombat (január 22.) este 20:00 óráig lesznek érvényben.

Hírdetés

Besztercebánya, Eperjes és Kassa megye egyes járásaiban reggelre komoly fagy fordulhat elő. A hőmérséklet akár -15 fokig is csökkenhet. „Az alacsony hőmérséklet veszélyt jelenthet az egészségre és a kinti tevékenységekre” – emlékeztetett az SHMÚ. A figyelmeztetések előzetesen szombat éjféltől 8:00-ig lesznek érvényben.

A keleti és nyugati országrészben, valamint Közép-Szlovákia északabbi területein hóátfúvásokra és hótorlaszokra figyelmeztetnek. Közép-Szlovákia hegyvidékein továbbra is érvényben vannak az erős szél miatt kiadott figyelmeztetések.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »