Havazásra és ónos esőre is figyelmeztetnek

Összesen tíz megyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést.

Többnyire borult lesz az ég, de néhol lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Eleinte többfelé számíthatunk csapadékra; a Nyugat-Dunántúlon és az északi tájakon hó, másutt döntően eső, néhol havas eső várható, csupán kora délelőttig eshet a Dunántúl keleti felén és középen ónos eső is. Kora délutántól átmenetileg hosszabb időszakokra szünetelhet a csapadéktevékenység.

Hírdetés

A keleties szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szerda hajnaltól kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 cm nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel, tehát a csapadék indulásakor a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »