Havazásra és ónos esőre figyelmeztetnek

Havazásra és ónos esőre figyelmeztetnek

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére az ónos eső veszélye miatt, Zala megyére pedig havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon folytatódik a havazás, melyből 1-10 centiméter közötti friss hóréteg becsülhető. Főként Zalában és tágabb térségében helyenként akár 10-15 centimétert meghaladó tapadó hó is hullhat reggelig. Másutt jellemzően eső, havas eső valószínű, néhol átmenetileg ónos eső sem kizárt. Csütörtök napközben fokozatosan gyengül a csapadék, a lehulló és lehullott hó pedig olvadni fog.

http://mno.hu/

Hírdetés

Csütörtök reggelig az Alföld északi részén, az Északi-középhegység térségében, illetve eleinte Dunántúl nyugati felén fordulhat elő átmeneti ónos eső.

http://mno.hu/

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délutántól nyugaton lehetnek felszakadozások. Napközben az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon lesz erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Újabb kamionstopA Horvátországban kialakult rendkívüli időjárás miatt Letenyénél szerdán 22 óra 40 perctől a horvát hatóság ismét elrendelte a Magyarország irányából érkező, 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását – írja a Police.hu. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a tilalom az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »