Havazásra és erős szélre számíthatunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztálya csütörtökön éjjel figyelmeztető előrejelzést adott ki az ország egész területére péntek éjfélig.

Közölték azt is, hogy Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, valamint Veszprém megyék területén a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert.

A várt széllökések így a három fokozatú skála 2., azaz narancs fokozatát érik el. Felhívták a figyelmet arra, hogy az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Csütörtökön egyébként általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán késő délutántól délnyugaton kezdhet szakadozni a felhőzet – közölte az OMSZ. Elszórtan várható csapadék: napközben már inkább gyenge esőre számíthatunk, esetleg az északkeleti határ közelében lehet havas eső, hó. A hőmérséklet kora délután 2 és 8 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb idő. Késő estére általában -2 és +5 fok közé hűl le a levegő, az alacsonyabb értékek délnyugaton valószínűek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »