Havazás lassítja a közlekedést

Havazás lassítja a közlekedést

Az évszaknak megfelelő idő ismét gondokat okozott az ország több pontján és a fővárosban is a közlekedésben. A budai oldalon több buszjárat is rövidített útvonalon közlekedik. A Közútkezelő azt kéri az autósoktól, hogy csak akkor induljanak útnak, ha mindenképpen szükséges.

A fővárosban folyamatosan takarítják az utakat. Az ónos eső miatt már csak elsőfokú riasztás van érvényben Hajdú-Bihar, és Borsod megyében, az intenzív havazás miatt viszont több megyében is első- és másodfokú riasztást rendeltek el. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében 25-30 centiméternyi hó hullhat. A havazás miatt a Magyar Közút forgalomkorlátozást vezetett be a 7,5 tonnánál nagyobb teherautókra az M2-es autóút rádi csomópontjától a 2-es számú főút Pest, illetve Nógrád megyei szakaszára. A fővárosban a budai hegyekben több buszjárat leállt, illetve rövidített útvonalon közlekedik.

„Fővárosszerte havazás lassítja a közlekedést, az utak burkolata általában vizes, de a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell. A 13-as autóbusz rövidített útvonalon, Budatétény vasútállomás és a Barackos utca–Angeli utca között közlekedik. A 26-os busz terelve jár, nem érinti a Sánc utca megállót. A 128-as autóbusz ugyancsak rövidített útvonalon, a Józsa Béla köz megállóhelyig jár. A 149-es autóbusz rövidített útvonalon, a Gábor Áron utcáig viszi az utasokat” – tájékoztatta a Hír Televíziót Kardos Zoltán, a BKK közlekedési információs vezetője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »