Havazás a Dunántúlon, elakadt kamionok nehezítik a közlekedést

A Dunántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik szerda hajnaltól – figyelmeztet az Útinform –, a nyugati határ mentén havazik, Komárom-Esztergom és megyében és Pest megye déli részén szállingózik a hó, Pápa, Veszprém és Kápolnásnyék térségében ónos eső esik, Tapolca, Keszthely és Marcali környékén pedig havas eső esik. A Dunántúl további területein elszórtan esik vagy szemerkél az eső.

A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak sónedvesek, vizesek, Zala megye egyes területein a frissen esett hó miatt havas, vagy latyakos az utak burkolata. A látási viszonyok kielégítőek, ahol intenzíven havazik, ott lecsökkent a látótávolság.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 216-os kilométernél egy kamion keresztbe fordult és mindkét sávot elfoglalja. Ezért a 211-es Nagykanizsa-Centrum csomópontnál a forgalmat kiterelik a pályáról.

Hírdetés

A szlovén hatóság szerda reggeltől korlátozza a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok kilépését az M70-es autóúton. A korlátozás csak a tornyiszentmiklósi határátkelőt érinti. A korlátozás alá eső kamionokat a kisebb átkelőhelyeken továbbra is átengedik a határon.

A 8-as főúton a 43-as kilométernél Veszprém közelében két személyautó ütközött össze, a 4 sávból jelenleg 2 sávot elfoglalnak a sérült járművek. Torlódik a forgalom.

A 74-es főúton Bak közelében a 31-es kilométernél két kamion elakadt. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták. Szintén a 74-es főúton Zalaegerszeg térségében az 53-as kilométernél két személygépkocsi és egy kamion ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

A 86-os főúton a 46-os kilométernél Nádasd közelében egy kamion műszaki mentése miatt a fél útpályát lezárták.

Szintén a 86-os főúton a 63-as kilométernél Egyházasrádóc közelében egy személyautó és egy kamion ütközött össze. A főutat lezárták a forgalmat elterelik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »