Havas-jeges lapszámmal érkezett a Kabóca

Havas-jeges lapszámmal érkezett a Kabóca

Hosszúra nyúlik ez a téli szünet, ráadásul még január elején is úgy tűnt, szánkázni, síelni, korcsolyázni sem lehet majd, hiszen nincs hó, nincs fagy, nincs igazi tél minálunk. Kabóca éppen ezért csupa havas, csupa jeges lapszámmal várja kis olvasóit januárban vissza az iskolában.

Ha végre megnyithatják kapuikat az iskolák, kedvenc lapjukban a lurkók legelőször is egy elbizakodott hóemberrel találkoznak majd, aki éppen országot keresni indult Mikszáth Kálmán meséjében. M. Csepécz Szilvia, Csontos Vilmos, Gyüre Lajos versével igazi téli hangulatot varázsolhatnak maguk köré.

Hírdetés

Az elmaradt síelések és sportrendezvények beszámolói helyett sivatagi sípályáról, az Antarktisz fagyott világáról, pingvinekről szóló híradásokat olvashatnak. Találnak a lapban természetesen most is sok remek játékot, a mesékhez kapcsolódó feladatot, kifestőt, s még pexesót is.

Megtudhatják, hogy miféle téli sport a fakutyázás, melyik a világ leghidegebb települése, és hogy ott járnak-e iskolába a gyerekek, amikor mínusz 50 fokot mutat a hőmérő higanyszála. De az is kiderül a Kabóca idei legelső számából, hogy melyik hóember tartja eddig a világ legnagyobb hóemberének rekordját, és hogyan mondjuk angolul azt, hogy én szeretem a telet.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »