Haumann Péter ikonikus filmjeit mutatja be a Duna

Haumann Péter ikonikus filmjeit mutatja be a Duna

Számtalan filmben és tévéjátékban nyújtott felejthetetlen alakítást több mint fél évszázados pályafutása során Haumann Péter. A Nemzet Színészére közönségkedvenccé vált alkotásokkal emlékezik a Duna, és a közmédia több csatornáján is műsorra tűznek vele készített interjúkat.

Dráma, vagy komédia, színpadi vagy filmes szerep – megszámlálhatatlanul sok alkotásban nyújtott zseniális alakítást a május 28-án, 81 éves korában elhunyt Haumann Péter. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész jellegzetes orgánumával is számos karaktert tett emlékezetessé, mint például a Macskafogó Safranekjét is. A generációk kedvencévé vált rajzfilmet június 18-án 19:45-től tűzi műsorára a Duna.

Hírdetés

A színművész a Patás karakterének megformálásával hozzájárult ahhoz, hogy az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című játékfilm kultikussá vált, és máig töretlen sikernek örvend. Ezt a klasszikust is láthatják a Duna nézői június 26-án, 19:45-től.

A közmédia több csatornája is felidézi a színész alakját, akit pénteken kísértek utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Az M5 kulturális csatorna a vasárnap 14:25-től látható MMA portréban, a Magyar Művészeti Akadémia sorozatában a vele készített 2017-es epizódot tűzi műsorára. Ebben a pályakép és az ars poetica megrajzolása mellett felidézik a nagy szerepeket, a legfontosabb alkotótársakat, de bepillanthatunk a színészdinasztia hétköznapjaiba is. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagjára emlékezik a Kossuth Rádió is egy korábbi beszélgetés felidézésével. Június 17-én 19:30-tól hallható újra az Aranyemberek című portréműsor egy korábbi adása, amelynek a színművész volt a vendége.

Duna Médiaszolgáltató, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »