Hatvanpuszta: Mészáros Lőrinc újra bevásárolt

Hatvanpuszta: Mészáros Lőrinc újra bevásárolt

Mintegy tíz perc alatt, óriási sajtóérdeklődés mellett keltek el azok az alcsútdobozi földek, amelyek amellett a hatvanpusztai majorság mellett húzódnak, ahol az Együtt gyanúja szerint Orbán Viktor él. A földárverés előtt az ellenzéki párt tüntetést szervezett.

„Azért jöttünk ide, a székesfehérvári kormányhivatalhoz, hogy megtudjuk, ki lesz Orbán Viktor új szomszédja” – kezdte élő bejelentkezését Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Panama Motel elől kedd reggel. Ekkor kezdték el azoknak a földeknek az elárverezését, amelyek a körül az Alcsútdoboz területéhez tartozó, hatvanpusztai majorság körül helyezkednek el, ahol Juhász tudomása szerint a miniszterelnök lakik. Gyanújuknak az ad alapot, hogy itt látták a minap azt a Nárcisz névre hallgató kuvaszt, amelyet a kormányfő a sajátjaként mutatott be a bulvársajtóban. A majorság egyébként Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja nevén van, de Mészáros Lőrinc, Felcsút gázszerelőből lett milliárdos polgármestere állítja, hogy itt tárolja mezőgazdasági gépeit. Juhász Péter korábban azt mondta, hogy tartottak már a helyszínen kormányülést, illetve közölte azt is, hogy rendszeresen felbukkannak itt az Orbán-család autói is.

Az ellenzéki párt mintegy tucatnyi aktivistával autós demonstrációt szervezett a Fejér megyei kormányhivatal elé, ahol transzparenseiken egyebek közt azt kérdezték, „mibű” gazdagodott meg így az „Orbán-klán”. Az árverést megelőzően Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, azért jöttek el tiltakozni, hogy megtudják ki lesz a kormányfő „új strómanja”. Juhász Péter pedig azt szorgalmazta, hogy Orbán Viktor álljon elő, és mondja meg, hogy életvitelszerűen hol lakik, mert szerinte az biztos, hogy a budai Cinege utcában nem, és a felcsúti házában sem. Azt is kérte az ellenzéki politikus, hogy a miniszterelnök valljon színt, hogy miképpen tett szert mesés vagyonára.

Az Együtt politikusai a sajtótájékoztatót követően bevonultak a szóban forgó földek árverésének helyszínére, ahol az MSZP agrárpolitikusa, Gőgös Zoltán kijelentette, hogy nevetségesen alacsony a kikiáltási ár, szerinte utoljára Fejér megyében L. Simon László felesége vett ilyen kevés pénzért földet. Az állami tulajdonban lévő földterület haszonbérleti joga egyébként a Mészáros Lőrinchez köthető Búzakalász 66 Felcsút Mg. Zrt.-nél van egészen 2032-ig.

Az óriási sajtóérdeklődés mellett lezajlott liciten végül egyetlen érvényes regisztráció és egyetlen érvényes ajánlat érkezett az első, harminchat hektáros területre, egy ügyvédtől. A földterület körülbelül tíz perc alatt elkelt. Szigetvári Viktor az érvényesítéskor azt kiáltotta: tolvaj. A következő, hathektáros területet is ugyanaz az egyetlen jelölt szerezte meg.

Az Együtt politikusa később úgy kommentált: folytatódtak a korrupt árverések. Szakértők szerint jóval áron alul kelt el a hatvanpusztai majorság szomszédjában álló földterület. A politikus szerint „a titokzatos ügyvéd Orbán Viktornak vásárolta meg”. A győztes ugyanakkor az RTL Klubnak azt mondta, Mészáros Lőrincnek licitált, majd távozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »