Hatvan eurótól lehet jegyet venni a katari futball-vb-re

Hatvan eurótól lehet jegyet venni a katari futball-vb-re

A Euronews forrása szerint ma kezdődik a regisztráció a jegyekre. Az 1986-os, mexikói vb óta nem adták olyan olcsón a belépőket, mint amennyiért a hazaiak megvehetik (kb. 3500 Ft), de a külföldiek is jóval olcsóbban kapják, mint négy éve.

A külföldi látogatóknak kínált 60 eurós (közel 22 ezer forintos) jegy harmadával kevesebbe kerül majd, mint a legutóbbi, oroszországi tornán, 2018-ban kapható, 105 eurós belépő, írja a Euronews. Az árat két személy is megerősítette az Associated Press számára, nevük elhallgatását kérve.

A katariaknak 40 katari riálért, azaz nagyjából 3500 forintért kínálják a legalsó árkategóriába tartozó jegyeket: ez a legolcsóbb vb-belépő az 1986-os 3 dolláros mexikói jegyek óta. Az idei tornára szóló jegy nagyságrendileg fele annyiba kerül, mint a 2018-as oroszországi vb-n a helyiek számára elérhető 22 eurós belépő volt.

A munkások is eljuthatnak a meccsekre

Az alacsony ár lehetővé teheti, hogy az alulfizetett katari bevándorlók is látogathassák a vb meccseit a november 21.–december 18. közt megrendezendő tornán. A 2019-es katari atlétikai világbajnokságra a legolcsóbb jegyekért 60 katari riált kértek, majd a belépést végül ingyenessé tették a munkások számára, hogy megtöltsék az üres helyeket.

Keveset kell majd utazni

A FIFA a jegyeket nem nyílt árusítással, hanem szabályozott eljárással osztja szét, az árak teljes skáláját még nem jelentették be. A Közel-Kelet első világbajnokságának mérkőzéseire jegyet igénylő szurkolók csak a február 8-ig tartó első jelentkezési fázis végén, véletlenszerű sorsolás alapján tudják meg, hogy sikerrel járnak-e. Jelenleg a 32 induló csapatból csak 13 kiléte ismert, júniusban véglegesedik majd a vb mezőnye.

Hírdetés

A FIFA célja, 500 millió dollárt termeljen vendéglátási jogokból és a jegyeladásokból a világbajnokságon.

A korábbi világbajnokságokkal ellentétben Katarban nem kell sokat utazni, mivel a nyolc újonnan épített stadion Doha 30 mérföldes körzetben található. 1954, a svájci vb óta nem kellett ilyen keveset utazniuk a csapatoknak és szurkolóknak utaznia, de a hotelszobák száma sem volt ilyen alacsony hosszú ideje – a helyi szervezők a legtöbb szobát lefoglalták már, a Euronews keddi keresése során nem talált szálláshelyet a torna idejére.

A látogatóknak fenntartott szállodai szobák, apartmanok és tengerjáró hajókban található szobák központi weboldalon keresztül lesznek foglalhatók.

A nagyközönség számára 90 ezer szoba áll majd rendelkezésre,

40 ezer szobát pedig a csapatok, a hivatalos személyek, a szponzorok és a média számára különítenek el. Korábban sivatagi kempingezési lehetőségeket népszerűsítettek azok számára, akiknek nem jut majd szoba.

A vb szervezői több mint 1,2 millió látogatót várnak a tornára. A csoportkörben 32 csapat mérkőzései zajlanak 12 napon keresztül, ekkor Katar 559 ezer repülővel érkező drukkerre számít, a csúcsot 276 ezer jegytulajdonos jelenti november 27- 28. körül, amihez 128 ezer szobára volna szükség.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »