Hátrányból fordított, és újra nyert a Diósgyőr

Hátrányból fordított, és újra nyert a Diósgyőr

Az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján, a két csapat 100. egymás elleni bajnoki mérkőzésén. Az újonc Mezőkövesd pedig 1-1-es döntetlent ért el Sopronban a Haladás vendégeként.

A DVTK legutóbb tíz évvel ezelőtt kezdte két győzelemmel a bajnokságot, és sorozatban hatodszor nyert otthon az Újpest ellen. A fővárosi lila-fehérek ebben a naptári évben változatlanul nyeretlenek idegenben bajnoki meccsen.

Az első félidő első felében kiegyenlítettnek tűnt a játék, majd az Újpest futballja vált veszélyesebbé, s ez gólt is eredményezett. A DVTK kapusa szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Vad II játékvezető ezért büntetőt ítélt, amelyet Andric értékesített. A hazaiak megpróbáltak még egyenlíteni a szünet előtt, de nem igazán jutottak el komoly helyzetig.

A fordulás után elsősorban a DVTK jóvoltából nagy csata alakult ki a pályán, s a diósgyőriek erőfeszítéseit siker kísérte: előbb egyenlítettek, majd két perccel később Bognár jól eltalált távoli lövésével fordítottak is. Az edzők ezután mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni, de a hajráig inkább a komoly küzdelem, mintsem a szép játék dominált. Az utolsó 10 perchez érkezve mindkét oldalon megtörtént a harmadik csere is, s bár a hajrában, sőt szinte az utolsó pillanatban az Újpestnek majdnem sikerült megszereznie egy pontot, Antal nagy védésének köszönhetően nem változott az eredmény.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, 6381 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Oláh B. (52.), Bognár (54.), illetve Andric (28., 11-esből)
sárga lap: Tamás M. (11.), Oláh (14.), Antal (27.), Okuka (28.), Elek (49.), Nikházi (56.), illetve Mohl (11.), Pávkovics (50.)

DVTK: Antal – Nemes, Tamás, Lipták, Okuka – Elek, Oláh – Nikházi (Eperjesi, 80.), Bognár, Vela (Dausvili, 60.) – Griffiths (Bacsa, 60.)

Újpest: Balajcza – Mohl, Diarra, Kecskés, Nagy – Pávkovics, Windecker (Bardhi, 59.) – Cseke (Balázs B. 80.), Sankovic, Andric – Angelov (Lázok, 58.)

Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

A Haladás kezdte nagyobb lendülettel a találkozót és szabadrúgásból hamar vezetést szerzett. A gól után is jobban futballozott a hazai csapat, de a nagy hőségben elrendelt ivószünet után rendezte sorait a Mezőkövesd, így ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán komoly helyzetek nélkül. A szünet előtt aztán – szintén szabadrúgásból – egyenlített az újonc.

A folytatásban is a szombathelyiek maradtak kezdeményezőbbek és az idő múlásával egyre csak nőtt a fölényük. Eleinte pontatlannak bizonyultak a hazai támadók, később pedig Tujvel védett többször is bravúrosan, így a Haladásnak végül be kellett érnie egyetlen ponttal, hiába került emberelőnybe az utolsó szűk negyedórára és játszott jobban ellenfelénél a találkozó jelentős részében.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Sopron, 1225 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)
kiállítva: Tóth B. (77.)
sárga lap: Jagodics (29.), Gaál (47.), Németh M. (84.), Jancsó (85.), illetve Tóth B. (36., 77.), Bacelic-Grgic (44.), Kink (65.)

Swietelsky Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Németh M., 80.), Iszlai, Rácz (Jancsó, 80.) – Gaál, Ars (Williams, 59.), Halmosi

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Gohér, Devecseri, Hudák – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár, 61.), Tóth B., Nicorec (Pauljevic, 50.) – Kink (Orosz, 70.), Strestík


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »