Hatmilliárdból építenek luxussportcsarnokot Felcsútra

Hatmilliárdból építenek luxussportcsarnokot Felcsútra

Az 1812 lakossal rendelkező Fejér megyei Felcsúton már akad pár dolog. Ott van például a 3,8 milliárdos Pancho Aréna, van kisvasút és nem mellesleg Orbán Viktornak egy csinos háza. Ami még hiányzott, az egy sportcsarnok.

Akármilyen vacak tákolmány azonban nem lenne ott megfelelő, így az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány egy parkettaborítású és műfüves focipályával felszerelt csarnokot akar építeni, ehhez még azért tartozna egy csinos konferencia-központ is. A költségeket korábban két milliárd forintra becsülték, ám a Figyelő információi szerint a végösszeg ennél sokkal magasabb, mintegy hatmilliárd forint lehet. Az ár azért is érdekes, mert Pancho Aréna 3,8 milliárd forintba került. Ebben ráadásul egy ideig biztosan nem fognak NB1-es meccseket rendezni, ugyanis a Puskás Akadémia az előző szezonban kipottyant az első osztályból.

Hogy egy faluba minek kell egy ekkora sportcsarnok és azt miként próbálják majd meg gazdaságosan üzemeltetni egyelőre nem lehet tudni. Lehet, hogy majd arra a sorsra jut, mint az Akasztón pusztuló régi Stadler stadion.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »