Hatezer rászoruló gyermeket támogat a Vajda-Papír

Hatezer rászoruló gyermeket támogat a Vajda-Papír

Egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő programjait, gyermekekkel foglalkozó intézményeit, játszótereit, valamint a nevelőszülői hálózat családjait a Vajda-Papír.

Hatezer hátrányos helyzetű gyermeket lát el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír, Magyarország vezető higiéniai papírtermékgyártója a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A cég a szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a „Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak adományozott kétkamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket.

Az adományt Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója adta át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek. A támogatás értéke több mint 15 millió forint. A Vajda-Papír és a Szeretetszolgálat együttműködése 2020-ban kezdődött. A cég a Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban akkor is több mint tizenötmillió forint értékben, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Betegápoló emellett önköltségi áron látja el a két szervezetet termékeivel.

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az adománnyal is szeretnék leróni tiszteletünket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend nélkülözhetetlen munkája előtt.

Tavaly volt egy nagyon sikeres kampányunk közösen a Máltai Szeretetszolgálattal, akkor a rászoruló családok kapták az adományt, most pedig szerettünk volna kicsit bővíteni, és Kozma Imre atya javaslatára választottuk a gyermekeket” – mondta Vajda Attila az InfoRádiónak, és hozzátette, nem is gondolta volna, hogy a szeretetszolgálatnak ilyen komplex, jól működő gyermekjátszóterei és közösségi házai vannak.

Az ügyvezető igazgató elmondta, az adomány 15 millió forint értékben higiénés papírtermékeket, közöttük arcmaszkot tartalmaz, amely hatezer gyermek egyéves szükségletét fogja fedezni. A termékeket a Máltai Szeretetszolgálat fogja eljuttatni a legmegfelelőbb helyre.

Hírdetés

„A pandémia felerősítette, hogy mennyire fontos a társadalmi felelősségvállalás, másképp kezdtünk el gondolkodni, még inkább felelősen. Amit a vállalatunk megtermel, abból próbálunk a társadalomnak, elsősorban a rászorulóknak juttatni, hiszen ezek a termékek alapvető fontosságúak és óriási problémát jelent a hiányuk vagy akár csak az átmeneti hiányuk is. Mi természetesnek vesszük, hogy a háztartásainkban ezek a termékek jelen vannak, de ez egyáltalán nem természetes nagyon sok olyan rászoruló családnál, ahol erre már nem jut a keretből” – emelte ki Vajda Attila, de úgy tapasztalta az előző jótékonysági kampányban is, hogy van felelősségvállaló fogyasztói társadalom Magyarországon.

Már azt is bejelentették, hogy folytatódik a kampány, amelyről az ügyvezető annyit árult el, hogy várhatóan ősszel indul, a támogatottak körét most dolgozzák ki a Máltai Szeretetszolgálattal, Kozma atyával, de „mindenképpen olyan rászorulók lesznek, akiknél ezek az adományok a legjobb helyen vannak”.

„Rengeteget jelentenek az ilyen adományok, ugyanis mind a két intézmény közfeladatokat lát el, itt nincs profitorientált gondolkodás, hanem minden adomány abban segít, hogy a közfeladatot minél színesebben, minél inkább úgy tudjuk ellátni, hogy az az emberek javát, életét szolgálja, és mindennek egyetlen mozgatórugója van: felelősek vagyunk egymásért” – jelentette ki Kozma Imre atya.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője arról is beszélt, hogy a játszótérprogramjuk békásmegyeri születésű, és mára a játszóházakkal együtt elérte a célját.

„A magyar kormány családpolitikáját szemlélve, én ezt a harmadik ország alapításnak gondolom Szent István és IV. Béla után, mert csak az a nemzeti él, ahol megszületnek a gyerekek, és ezért érdemes minden áldozatot meghozni, mindent megtenni azért, hogy ezek a gyerekek ne a hátrányos helyzetű emberekké váljanak, hanem egy társadalomnak az alkotóelemeivé legyenek” – mondta Kozma atya.

Azt is kiemelte, hogy ma már komplett iskolahálózatot működtetnek, amelynek az óvodák, általános iskolák és a különböző szakiskolák mellett részei átnevelő iskolák is, ahol olyan gyerekeket fogadnak, akik nemcsak kiszakadtak a társadalomból, hanem veszélyesek a társadalomra, és próbálják őket olyan emberé formálni, hogy legalább közösségben lehessen szólni hozzájuk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »