Határvadász komplexumot adtak át Debrecenben

Átadták csütörtökön a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának debreceni központját. A létesítményt az egykori menekülttábor területén alakítottak ki. Balogh János országos rendőrfőkapitány az átadóünnepségen hangsúlyozta: a kormány 2016 augusztusában hozott döntése nyomán a határőrizet megerősítésére az elmúlt időszakban háromezerrel növelték a készenléti rendőrség létszámát.

Hozzátette, a létszámfejlesztésre, az infrastruktúra modernizálására és a szükséges eszközök beszerzésére 2017-ben és 2018-ban csaknem 97 milliárd forintot fordíthattak. Ennek eredményeként ma már Debrecen mellett Győrben, Szombathelyen, Pécsett, Nagykanizsán, Szegeden és Kiskunhalason is új, modern épületben dolgozhatnak a készenléti rendőrök.

Hírdetés

A rendőrfőkapitány elmondta: a debreceni határvadászoknál 309 rendőr teljesít szolgálatot. Az alegységek a határrend és a közterületek védelmének fenntartása mellett készenléti jellegű szolgálatot is elláthatnak.

Az 5,7 milliárd forintos beruházásról szólva Balogh János kifejtette: a csaknem 9 ezer négyzetméteres új központot részben már meglévő épületek felújításával, részben új építésével alakították ki. Az épületekben irodák, szociális blokkok, raktárak, fegyverszoba, kondicionáló terem és mosókonyhák kaptak helyet, a rendőrök elhelyezésére pedig egy különálló garzonszállót építettek, kétágyas szobákkal.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »