Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást a kormány – jelentette be Orbán Viktor videóüzenetében. A miniszterelnök arról beszélt, hogy polgármesterekkel, rendőrökkel és járványügyi szakemberekkel egyeztetett, ezután döntött a szombaton lejáró intézkedés meghosszabbításáról.

A kormányfő elmondta, hogy a szakemberek egyetértettek abban, hogy az intézkedés segített a koronavírus terjedésének lelassításában. A korlátozásokat hetente fogják felülvizsgálni, de visszavonásig automatikusan érvényben marad. Arra kért mindenkit, hogy a korlátozásokat tartsák be és fokozottan figyeljenek az idősekre.

Hírdetés

Különleges jogköröket kaptak a polgármesterek a miniszterelnöktől

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy a húsvéti ünnepek miatt különleges jogköröket kapnak a polgármesterek, akik tovább szigoríthatnak majd a korlátozásokon helyi szinten. Ezek a változtatások hétfő 24 óráig lesznek érvényben.

A korlátozások további szigorítása helyi szinten minden bizonnyal összefügghet azzal, hogy az elmúlt napokban több település is arra panaszkodott, hogy a jó idő miatt elárasztották őket a turisták. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »