Határozatban állnak ki az önkormányzati képviselők a komáromi kórház mellett

Határozatban állnak ki az önkormányzati képviselők a komáromi kórház mellett

A komáromi képviselő-testület tegnapi, 28. ülésén egyhangúlag elfogadták azt a határozatot, amelyet a helyi kórház leminősítése elleni tiltakozásul hoztak a képviselők. Keszegh Béla polgármester a beterjesztés előtt elmondta, több fronton harcolnak a kórházért.

„Tárgyalások során észszerű érvekre alapozva a minisztériumot, és a minisztert 2,5 hónapja rendszeresen bombázzuk kérésekkel. Ezek célja, hogy rámutassanak, miért is elhibázott a minisztérium elképzelése, amely a kórház leminősítésére irányul.” Keszegh megjegyezte, jelen pillanatban az országos kórházi reform keretén belül nem jelent meg végleges lista azokról az egészségügyi intézményekről, amelyeket érinteni fog a leépítés, vagy ahogy a minisztérium fogalmaz, racionalizáció.

A polgármester elmondta, a Komáromi járás polgármesterei, a Városok Unióján keresztül és Besztercebánya polgármesterével, Ján Nosko orvossal közösen tárgyaltak az egészségügyi minisztériummal, a Városok és Falvak Társulásán keresztül pedig szintén kiálltak a kórház mellett.

Hírdetés

„Az egyetlen város voltunk, mely a tárcaközi egyeztetésre is bejelentkezett. 18 pontban mutattunk rá a hibás dolgokra. Szakmai úton próbáltuk megközelíteni a témát. Azt az információt kaptuk a minisztériumtól, hogy szeptember végéig a törvényjavaslat kiegészül azzal a listával, amely a kórházak besorolását hagyja jóvá. Egyelőre a visszajelzések bizakodásra adnak okot, hogy a komáromi kórház státusza megmarad. Ennek ellenére egyértelmű jelzést szeretnének adni, hogy a komáromi testület kiáll a kórház mellett”.

– ez szerepel abban a határozatban, amit a városi képviselők tegnap egyhangúlag elfogattak.

SZE/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »