Hatan túlélték a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenséget

Hatan túlélték a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenséget

A kolumbiai katasztrófavédelem megerősítette, hogy négy játékos is túlélte a hétfő esti repülőgép-katasztrófát. A focicsapattal a fedélzetén lezuhant gépnek friss jelentések szerint hat túlélője van: a játékosok, a repülő személyzetének egy tagja és egy újságíró.

Szemtanúi jelentések szerint hatan élték túl a hétfő esti repülőgép-szerencsétlenséget: négy labdarúgó, egy légiutas-kísérő és egy brazil újságíró. A kolumbiai hatóságok korábban még öt túlélőről tájékoztattak, de miután rátaláltak az ötödikre, egy sérült focistára bukkantak a roncsok között.

A Kolumbiában lezuhant repülőgép fedélzetén 81 ember utazott, de a katasztrófát csak hatan élték túl.

Brazília gyászol

Három napos nemzeti gyászt rendelt el kedden Michel Temer brazil elnök a hétfő esti repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak emlékére. Az államfő együttérzését fejezte ki a gyászoló családok részére a tragédia után, majd kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy segítsen az áldozatok rokonainak.

– Először a 23 éves brazil védő, Alan Ruschel érkezett meg a La Ceja-i kórházba. Eszméleténél volt, mikor megérkezett, kolumbiai hírforrások szerint eltörött a csípője és koponyasérülést is szenvedett. Műtétje előtt arra kérte a hatóságokat, hogy értesítsék a családját arról, hogy túlélte a repülőgép-szerencsétlenséget.

Testvére ezt írta neki a Twitteren: “Isten majd erőt ad neked! Nagyon szeretlek, testvérem, egy igazi harcos vagy!”

– Marcos Danilo Padilhát, a csapat kapusát a San Juan de Dios kórházba szállították a megsérült légiutas-kísérő, Jimena Suárez Otterburg társaságában.

– A 21 esztendős Jakson Follmann cserekapus a baleset negyedik túlélője, őt egy antioquiai ellátóközpontban ápolják.

– A tragédia egyetlen újságíró túlélőjét, Rafael Henzel Valmorbidát is kórházban ápolják.

– A labdarúgó csapat negyedik túlélőjére, Helio Hermito Zampier Netóra egy órával a többiek után találták rá a gép roncsai között.

Több túlélőben reménykedtek a hatóságok

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a szerencsétlenséget sokan túlélhették, mert a gép nem gyulladt ki, amikor lezuhant. Később azonban kiderült, hogy a gépen tartózkodók hat ember kivételével mindannyian életüket vesztették. A focicsapat három játékosán kívül a gép személyzetének két tagja és egy újságíró élte túl a balesetet.

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfő este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található Medellíntől nem messze, röviddel a tervezett leszállás előtt. A gépen tartózkodtak a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosai is, akik a klubcsapatok regionális bajnoksága, a Copa Sudamericana döntőjét játszották volna a medellíni Atlético Nacional csapata ellen. (Reuters, hirado.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »