Hatalmi koncentrációtól tart a Jobbik, a Fidesz cáfol

Hatalmi koncentrációtól tart a Jobbik, a Fidesz cáfol

Túl erős lenne a Miniszterelnökség jogköre, ha Lázár János felügyelné az újonnan létrehozandó terrorellenes szervet a Jobbik szerint.

Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: az előző ciklusban egyszer már elbukott egy ilyen javaslat, amit maga a fideszes házelnök, Kövér László akadályozott meg. A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központról (TIBEK) korábban a Magyar Nemzet azt írta: hiába van a szervezetről példátlan egyetértés a pártok között, egyelőre nem jön létre, mert az eredetileg a Belügyminisztériumhoz tartozó központot Lázár János is kinézte magának.

„Hogyha a Belügyminisztérium alá tartozó összes hatóság, titkosszolgálatok adatbázisa egy az egybe átkerülne a Miniszterelnökséghez, amely egyébként a hírszerzést felügyeli, akkor létrejönne az a hatalmi bázis, hatalmi koncentráció, amit az előző ciklusban maga Kövér László torpedózott meg az elhíresült NIBEK kapcsán. Önök eljátszották a bizalmat, amelyet egyrészt elvárnak Magyarország lakosságától, és eljátszották azt a bizalmat, amit egyébként elvárnak az ellenzéki pártoktól” – mondta Mirkóczki Ádám.Csak a törvényalkotási bizottságra és az ezt követő újabb vitára vár a kormány az új terrorellenes szerv létrehozásával – mondta viszontválaszában a Belügyminisztérium államtitkára. Kontrát Károly szerint semmilyen hatalmi harc nincs a háttérben. Hozzátette: a kormány továbbra is számít a Jobbik támogatására a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozásához.

„Ami a hatalmi harccal kapcsolatos megállapításait illeti, azzal kapcsolatban szeretném elmondani, hogy minden alapot nélkülöznek. A kormánynak az a célja, hogy olyan javaslat kerüljön elfogadásra, amely a magyar emberek, Magyarország biztonságát szolgálják” – válaszolta Kontrát Károly.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »