Hatalmas sztárparádé lesz a Gyulai Memorialon

Hatalmas sztárparádé lesz a Gyulai Memorialon

Csak olimpiai bajnokból hat érkezik Székesfehérvárra.

Hat olimpiai bajnok, köztük három jelenlegi világcsúcstartó vesz részt az idei, sorrendben 12. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyet augusztus 8-án rendeznek meg Székesfehérváron – mondta az InfoRádiónak a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós.

„A jelszó: magasra tettük a lécet. Először látogat Székesfehérvárra a női 100 méteres gátfutás olimpiai bajnoka, minden idők negyedik legjobb eredményének tulajdonosa, Jasmine Camacho-Quinn Puerto Ricóból. A 100 gát nekünk is egy nagyon fontos versenyszám, többek között Kozák Luca vagy Kerekes Gréta révén lesz a magyaroknak is kivel tartani a versenyt.”

Visszatérő vendég a lengyel kalapácsvetőnő Anita Włodarczyk, ő háromszoros olimpiai és négyszeres világbajnok, a női kalapácsvetés világcsúcstartója 80 m fölötti eredménnyel.

Hírdetés

A férfi súlylökésre is mindenképp oda kell figyelni, hiszen Ryan Crouser, a szám koronázatlan királya, kétszeres olimpiai bajnoka, világcsúcstartója is résztvevője lesz a Gyulai Memorialnek.

A magyar, akitől a legtöbbet lehet várni most már évek óta, a kalapácsvető Halász Bence.

A jelenkor atlétikájának legnagyobb sztárja, egyénisége, a svéd rúdugró Armand Duplantis is érkezik, és honfitársa, a diszkoszvetés királya, Daniel Stahl szintén Székesfehérváron lesz a legjobb magyarok társaságában.

Hogy miként viszonyul a verseny az egy héttel később kezdődő müncheni Eb-hez, arról azt mondta, akár ez is lehet főpróba egyes versenyzőknek, de a sportnaptár sűrűsödése miatt maradt ez az időpont, egy hónappal a vb után.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »