Hatalmas robbanás rázta meg a Krímet – VIDEÓ

Hatalmas robbanás rázta meg a Krímet – VIDEÓ

Kedd reggel több felvétel is megjelent az interneten, melyeken hatalmas robbanás látható a Krím-félsziget északi részén fekvő Azovszke városában. A település mintegy 200 kilométerre található a frontvonalaktól.

A felvételek alapján valószínűsíthető, hogy egy orosz lőszerraktár áll lángokban. A videókon látható, hogy a tűz és hő hatására a lőszerek berobbannak – írja a portfolio.hu.

A robbanás tényét az orosz védelmi minisztérium is megerősítette, állításuk szerint egy tűzeset következtében robbant be a lőszer.

Mais’ke, Russian occupied Crimea pic.twitter.com/L35GF15BWy — OSINTtechnical (@Osinttechnical) August 16, 2022

Ukrajna hivatalosan nem reagált a robbanásra, Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke azonban arra utalt, hogy Ukrajna áll a krími robbantások mögött.

“A fegyveres erők demilitarizációs művelete pontos hadműveleti stratégia mentén folytatódik az ukrán területek teljes visszafoglalásáig”

Hírdetés

jelentette ki Andrij Jermak kabinetfőnök.

Major explosions this morning at the Russian weapons depot at the railway nod in Dzankhoy, Russian-occupied Crimea. HIMARS really is destroying Russian logistics. Even more Russian tourists are likely to escape from the peninsula now. pic.twitter.com/xLEllskMaa — Visegrád 24 (@visegrad24) August 16, 2022

A Sky News értesülései szerint a krími lőszerraktárban történt robbanást a térségen belül tevékenykedő ukrán különleges erők hajtották végre.

Azovszke városától 20 kilométerre egyébként egy transzformátortelep is lángra kapott.

Két hét alatt ez már a második alkalom, hogy a Krím-félszigeten tárolt orosz lőszer, haditechnika hasonló körülmények között semmisült meg.

Fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi információk szerint Ukrajna nem rendelkezik olyan tüzérségi eszközökkel, melyek szárazföldi célpontok megsemmisítésére lettek tervezve és hatótávolságuk eléri a 200 kilométert.

portfolio.hu, mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »