Hatalmas mocsok fogadta a Nébih-ellenőröket a cukrászüzemben

Hatalmas mocsok fogadta a Nébih-ellenőröket a cukrászüzemben

Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzés során, ugyanis az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak – közölte a Nébih kedden az MTI-vel. Az eljárásban érintett cukrászüzem a Kormány.hu oldalon található „jogsértési lista” alapján a Goldmann és Társa Kft.

Kiemelték: a Nébih szakemberei a helyszínen megállapították, hogy az üzemben nem megfelelően takarították ki a termelő- és raktárhelyiségeket, amelyek ráadásul túlzsúfoltak voltak, valamint hiányoztak a higiénikus kézmosás és mosogatás feltételei. A Goldmann és Társa Kft. XIV. kerületi üzemében lejárt, jelöletlen alapanyagokat tároltak, a raktárban a polcok és a csomagolóanyagok pedig egérürülékkel voltak szennyezettek.

A vállalkozás több félkész- és készterméknél nem tudta igazolni a gyártás időpontját sem. Az üzem annak ellenére, hogy kiskereskedelmi tevékenységet is folytatott, online pénztárgéppel nem rendelkezett.

Az eljárás során a hatóság 334 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból és semmisített meg, továbbá arra kötelezte a gyártót, hogy azon termékeit, amelyeknek még nem járt le fogyaszthatósági ideje, hívja vissza a kereskedelemből – olvasható a közleményben.

A céget a Nébih és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közösen ellenőrizték. Az eljárás során feltárt problémák miatt a Nébih szakemberei a higiéniai hiányosságok kijavításáig felfüggesztették az üzem működését. A vállalkozás az előírásoknak azóta eleget tett, így a megismételt hatósági szemlét követően folytathatta tevékenységét. Az üzem több százezer forintos pénzbüntetésre számíthat, emellett viselnie kell a megsemmisítés költségeit is – közölték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »