Hatalmas hitelösszeghez jutott a Mol

Hatalmas hitelösszeghez jutott a Mol

A közlemény szerint a szerződés kiváltja az eredetileg 1 milliárd euró összegű 2011-es rulírozó hitel 561 millió eurós részét. A hitelszerződés 439 millió eurós, 2016 júniusában lejárt részét már korábban refinanszírozta a társaság, 110 millió euró idén júniusban járt le, 451 millió euró pedig 2018 júniusáig lenne lehívható.

Az 1 milliárd eurós hitel még rendelkezésre álló, 451 millió eurós részét törölték, az új hitelkeretet pedig 750 millió euróra növelte a Mol a kedvező hitelpiaci környezet és a refinanszírozás bejelentését követő pozitív piaci visszajelzések hatására – közölték.

Fotós: Kallus György

Hírdetés

A tranzakciót az MUFG és az UniCredit Bank AG, London branch koordinálta, az ügynöki szerepet a Société Générale látja el. A szerződés aláírását követően érvényes kamatfelár 80 bázispont, amely a társaság szerint kifejezetten versenyképes finanszírozási feltételeket biztosít. A szerződés formáját tekintve klubhitel, amelyben a Mol-csoport partnerbankjainak egy része vett részt.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható, valamint lehívható amerikai dollárban és euróban is. Az új hitelkeret tovább javítja a Mol-csoport pénzügyi profilját és likviditási pozícióját – írják.

Új megállapodást írt alá a Waberer’s és a MOL


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »