Hatalmas győzelem: ötödször alakíthat kormányt Orbán Viktor

Hatalmas győzelem: ötödször alakíthat kormányt Orbán Viktor

Ahogy azt már megszokhattuk, ha országgyűlési választás, akkor óriási Fidesz-győzelem. 2010, ’14, ’18 után 2022-ben sincs ez másképp: Orbán Viktor miniszterelnök ötödször alakíthat kormányt. Győzött a józan ész Magyarországon.

Orbán Viktor este 11 óra előtt mondta el győzelmi beszédét, azzal kezdve, hogy talán még soha sem néztünk ki olyan jól mint ma este. „Hatalmas győzelmet arattunk”.

Mégpedig akkorát, mint fogalmazott, hogy még Brüsszelben is látják.

A kormányfő mindenkinek megköszönte a támogatását és munkáját. Külön köszöntötte a határon túli magyarokat és megköszönte segítségüket, mert így újabb esélyt kaptunk, hogy segíthessünk nekik. A kárpátaljai magyarokat arról biztosította, hogy számíthatnak az anyaországra. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat.

Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség. „Ma este van is mire szerénynek lenni.” Kitért arra, hogy százezer önkéntes is segítette a kampányt, nem droidok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek.

„A ma estével a győzelem szinte minden lehetőségét kimerítettük” – jelentette ki. Orbán Viktor felsorolta, hogy a régi kétfordulós választási rendszerben is győztek, 2014-ben, amikor az ellenzék egyesével állt ki, 2018-ban amikor részlegesen összefogtak és most is, hogy teljesen összeálltak.

– mondta. A kormányfő beszélt arról is, hogy óriási nemzetközi hálózat mozdult meg ellenünk, de „kidobott pénz volt minden fillér” amit a magyar baloldalnak adtak.

Hírdetés

Orbán Viktor elmondta: Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük a békét és a biztonságot és Magyarország függetlenségét. Arra is emlékeztetett, hogy nemcsak ellenfeleink vannak a nemzetközi térben, hanem barátaink is, akik segítettek bennünket. Ez az ő győzelmük is, és az egész világ láthatta, hogy a kereszténydemokrata, konzervatív-polgári és a hazafias politika győzött.

A világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat és számunkra mindig Magyarország lesz az első.

– zárta beszédét Orbán Viktor.

Országos listás szavazatok (feldolgozottság: 81,29%):

Egyéni választókerületi mandátumok (feldolgozottság: 87,54%):

Mindezek alapján Fidesz-KDNP 135 mandátumot szerzett (67,84%), az ellenzéki moslékkoalíció 57 mandátumot (28,64%), a Mi Hazánk pedig hetet (3,52%).

(mtva/szd/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »