Hatalmas földrengés Olaszországban, több halálos áldozat

Rómától Nápolyig érezték a hajnali 6,2-es erősségű földrengést, amit egy újabb, közel ugyanannyira erős utórengés követett

Magyar Menedék - Badiny

Legalább 14 halottja van a hajnalban Közép-Olaszországot megrázó földrengésnek. Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője “jelentősnek” nevezte a földrengést, amely az első jelentések szerint 6,4-es erősségű volt (azóta ezt több forrás is 6,2-esre pontosította). Az epicentrum a földtani jelentések szerint Lazio régióban, Accumoli közelében volt, Perugiától mintegy 76 kilométerre.

Amatricében eddig öt halottról tudni biztosan, Accumoliban egy négytagú család holttesteit találták meg a romok alatt. A közeli Pescara del Trontoban hárman haltak meg, Ascoli Piceno térségében pedig két áldozatot találtak eddig. Az áldozatok száma azonban növekedhet, még sokan vannak az összedőlt épületekben. 2009-ben szintén Olaszországban egy nagyjából ugyanekkora, 6,3-as erősségű földrengés több, mint 300 életet követelt.
Sergio Pirozzi, Amatrice polgármestere a SkyTg24 hírtelevíziónak sírva mondta el, hogy a város fele “nincsen többé”. Elmondta, hogy a város központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség – mondta. Hozzátette, hogy az Appenninekben levő település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek, de olasz hírügynökségi jelentések szerint rengés a Rómától északra fekvő Rieti városát is érintette, és Marche tartományban is károk keletkeztek. Több utórengés is követte, ezek közül a legsúlyosabb 5,4-es erejű volt, ez egy órával a földrengés után, hajnali fél öt után nem sokkal Norcia és Castellucci városát érintette.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »