Hatalmas cigarettafogás Asztélynál

Szeptember 6-én kijevi idő szerint éjszaka körülbelül 1 órakor az asztélyi határátkelőhelyen egy Mercedes típusú mikrobusz felülvizsgálata során 10 500 csomag Compliment márkájú csempészcigarettát fedeztek fel a határőrök – tudatja a Zakarpatszkij Korrespondent.

A csempészcigarettát egy 37 éves magyar állampolgárságú férfi próbálta átszállítani az államhatáron. A dohányárut a járműben cigarettacsempészethez kialakított helyen rejtette el.

A 209 185 hrivnya értékű mikrobuszt lefoglalták. Jelenleg tart a csempészcigaretta árának becslése.

Korábban írtunk arról, hogy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg a határőrök Kárpátalján.

Az első esetben a csempészcigarettát egy ukrán állampolgár rejtette el Mercedes márkájú autójában. Az alapos vámvizsgálatnak köszönhetően a gépkocsi üzemanyagtartályában 915 Compliment márkájú cigarettát fedeztek fel.

A második esetben pedig egy román állampolgár autójával fizetett „találékonyságáért”. A férfi a Ford márkájú autójának jobb hátsó kereke fölé rejtette a cigit. Azonban az ellenőrzés során a határőrök lefoglalták a 320 csomag Rothmans ukrán cigarettát, melyet közel 5000 hrivnyára becsültek. A több mint 120 000 hrivnya értékű gépkocsit is lefoglalták.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Bútorlapok közé rejtette a hatalmas cigarettaszállítmányt egy ukrán-magyar kettős állampolgár (videó)Cigarettacsempészek vitája fajult lövöldözéssé AknaszlatinánCsempészcigarettával megpakolt Range Rovert állítottak meg a határőrök KárpátaljánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›AsztélyCímkék: Asztély, ukrán-magyar határ, cigarettacsempészet, Ukrán Állami Határszolgálat, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »