Hatalmas áradás Japánban 🇯🇵 – VIDEÓVAL 📺

Árvíz, földcsuszamlás – már 157 halottja van a japán ítéletidőnekCímlapfotó: Katonák mentőcsónakokkal cirkálnak az utcákon. (Fotó: Reuters)

Már 157-re emelkedett a japán ítéletidő áldozatainak száma. Ennyi holttestet találtak a romok és a sártenger alatt. Alig, hogy elállt az eső, máris elkezdődtek a helyreállítási munkálatok. Félő, hogy további eltűnt személyről derül ki, hogy halálát lelte a heves tájfunban.  

Egész városrészek kerültek víz alá (Fotó: Reuters)

Pénteken szélviharral és esőzéssel érkezett a rendkívüli erős tájfun Nyugat– és Délnyugat-Japánba. Egyes területeken 2-3 óra alatt több csapadék hullott, mint máskor egy hónap alatt. A hatalmas vízmennyiség megtöltötte a települések csatornahálózatait, felduzzasztotta a folyókat annyira, hogy azok kiléptek medreikből. A járókelők térdig érő vízben gázoltak az utcákon, ám a folyamatos esőzés miatt annyira megemelkedett a víz szintje, hogy az alacsonyabban fekvő emeletes házak tetőzetét is elérte.

A mélyebb területen fekvő emeletes családi házak tetőzetéig ér a zavaros ár. (Fotó: Kyodo)

A hegyekből lezúduló ár hatalmas sártengert sodort magával, fölcsuszamlások keletkeztek. Sok épület összeomlott, maga alá temette lakóit. Az ítéletidő Hirosima és Okayama megyékben okozta a legnagyobb kárt anyagiakban és emberéletben egyaránt. A tűzoltóság 5,8 millió lakost szólított fel, hogy biztonsági okokból hagyják el lakóhelyüket.

Üres városrész, a lakók elmenekültek, az épületek összeomlottak. (Fotó: Reuters)

Hírdetés

Az esőzés megszűntével rögtön elkezdődött a romok eltakarítása, az utak, autóutak és vasútvonalak helyreállítása. Az anyagi kár egyelőre felbecsülhetetlen. A sár és az épületek romjai alól 157 holttest került elő. Japánban az esőzés még soha nem okozott ilyen sok halálos áldozatot. A japán kormány erőfeszítéseket tesz a károsultak megsegítésére, de külföldön is gyűjtés indult.

Hirosima megyében, Kumamoto városban már elkezdődött az újjáépítés (Fotó: MARTIN BUREAU/AFP/GETTY IMAGES)

2018. július 10. kedd

Doma-Mikó (a tudósító Japánban él)

Forrás: Inter Japán Magazin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »