„Hatalmas a korrupció az utakon” – a csehek monopolt szereztek a szlovákiai utak felett

„Hatalmas a korrupció az utakon” – a csehek monopolt szereztek a szlovákiai utak felett

A szlovákiai utakon dívik a korrupció, főleg az autók elvontatása terén – jelentette ki Marián Ürge, aki a szlovákiai autómentősök érdekvédelmi szövetségének, a Zltý anjel assistance24-nek az elnöke. A Fucarozók Szlovákiai Uniója (UNAS) szervezettel közösen tartott sajtótájékoztatón élesen kritizálta a Nemzeti Autópálya Ügynökséget és a közlekedésrendészetet is.

„Úgy működik a dolog, hogy minden szlovákiai biztosítónak Csehországban van az ügyfélszolgálata”

magyarázta Ürge, kiemelve, hogy a szlovákiai utakon a cseh központok monopolhelyzetben vannak,.

„Megvan a saját szerződéses partnerük, és abszolút senkit sem engednek az adott útszakaszra, csak a saját partnerüket, aki szerintük kizárólagossággal rendelkezik az autó elvontatását illetően”

Hírdetés

mondta. Hozzátette, gond akkor van, hogy ha a pórul járt sofőr egy másik autómentőt hív, akinek a költségeit aztán a biztosító nem hajlandó átfizetni.

„A másik dolog: létrejött egy állami kft, ahol a rendőrök a saját e autómentőiket hívják ki az esetekhez. Azt az információt kaptuk, hogy 20-50 euróba került egy személyautó, 500 euróba egy kamion, ha már üres. És csak azért, mert az ő emberük mehet oda”

jelentette ki Ürge. Felhívta a figyelmet az úgynevezett balesetvadászokra, akik ha fülest kapnak, már mennek is a baleset helyszínére és a kárt szenvedők lelki állapotát kihasználva szerződést kötnek az autó elvontatásáról, aztán kétszeres, háromszoros árat számláznak, amit ha a biztosító nem akar kifizetni, akkor a gyanútlan ügyfélen hajtanak be.

Az UNAS és a ŽAA24 képviselői továbbra is elégedetlenek az útdíjrendszerrel, mert „a  pénz még mindig egy ciprusi offshore cégnél landol”.

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »